Anti Racisme Informatie Centrum

School Zonder Racisme
email

LBR-bericht

Rotterdam, 7 april 2003

Jongerenfolder So What?! over racisme en discriminatie vernieuwd

Toegankelijk materiaal voor het voortgezet onderwijs

De jongerenfolder So What?! over vooroordelen, discriminatie en racisme is vernieuwd! Met een volledig herziene tekst, moderne vormgeving en nieuwe cartoons is de fullcolour folder weer verkrijgbaar. Van eerdere versies van So What?! zijn tienduizenden exemplaren verkocht.

In So What?! wordt op een toegankelijke manier uitleg gegeven over begrippen als vooroordelen, racisme, discriminatie, cultuur, immigratie en integratie en over wat je als jongere zelf kunt doen tegen discriminatie en vooroordelen. So What?! is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar en is geschikt voor het maken van werkstukken, presentaties en praktische opdrachten. De folder is te gebruiken als les- of projectmateriaal binnen het voortgezet onderwijs: scholieren kunnen er zelfstandig mee aan de slag. Ook binnen het buurt-, welzijns- en jongerenwerk is de folder praktisch inzetbaar, bijvoorbeeld voor gesprekken over culturele verschillen en omgangsvormen.

In februari dit jaar verscheen Nou En?!, het jongere zusje van So What?!, voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

So What?! (16 p.) kost 1,- per stuk (excl. portokosten). Bij bestelling van meer dan 25 stuks geldt een korting van 10%. U kunt So What?! on-line bestellen, per telefoon (010-2010201), per fax (010-2010222) of per post (LBR, Schaatsbaan 51, 3013 AR, Rotterdam).

So What?! is een uitgave van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) en School Zonder Racisme (SZR). Voor adviezen en suggesties over het gebruik van So What?! kunnen docenten en leerlingen bij LBR / SZR terecht. Meer informatie over de onderwijsactiviteiten van LBR / SZR vindt u op www.lbr.nl/szr.

Bestellingen van So What?! kunt u on-line doorgeven.