Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-04-2003 Perbericht district Heerlen, (JC 13.15 u) Dinsdag 08 april 2003

District Heerlen

Heerlen, hennepplantage in woning
Maandag 7 april omstreeks 15.30 uur bestond bij de politie het vermoeden dat zich in een woning aan de Beringstraat in Heerlen een hennepplantage bevond. Op het moment dat de agenten bij de woning een nader onderzoek wilden instellen, kwam een man, die de bewoner bleek te zijn, uit de woning met een plastic vuilniszak. Uit deze zak staken een aantal hennepplanten. De 26 jarige man werd hierover aangesproken en hij voelde zich betrapt en gaf de agenten toestemming een nader onderzoek in zijn woning in te stellen.
Daar trof men in een van de slaapkamers in totaal 105 hennepplanten aan, een koolstoffilter, assimilatielampen en trafos aan. Al deze goederen werden in beslag genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen, inbrekers op heterdaad bij inbraak in een school Maandag 7 april, even voor middernacht kwam kreeg de meldkamer een inbraak alarm binnen van een school aan de Corneliuslaan in Heerlen. De ter plaatse gekomen politiepatrouille zag bij het naderen van het schoolgebouw een verdachte wegrennen, terwijl de tweede verdachte bleef staan en zich direct aan de politie overgaf. De vluchtende 18 jarige Heerlenaar werd snel ingehaald en samen met zijn 17 jarige plaatsgenoot aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De inbrekers sloegen aan de achterzijde een ruit stuk van een klaslokaal om vervolgens het raam te openen. Hierdoor klommen zij naar binnen. Buiten stond een plastic zak waarin inbrekerswerktuigen zaten en computerbenodigdheden. In het klaslokaal stonden een aantal computers en bijbehorende apparatuur klaar om meegenomen te worden. De politie stelt een nader onderzoek in.