Gemeente Woerden

Culturele Agenda Woerden

Tijdens gesprekken over de samenstelling en doelstelling van een cultureel platform in Woerden bleek in het cultureel veld (bestaande uit culturele organisaties en individuele kunstenaars) vooral behoefte te bestaan aan een culturele agenda. Dit was ook een van de actiepunten uit eerder gevoerde cultuurdebatten.

Eerste nummer komt uit op Koninginnedag
Dit signaal is opgepakt en op Koninginnedag zal het eerste nummer, de mei-editie van de Culturele Agenda Woerden uitkomen. De agenda hangt op 80 adressen in de gemeente Woerden, zoals bibliotheken, boekhandels, muziekwinkels, culturele centra, cafés en restaurants. De agenda wordt samengesteld en uitgegeven door het cultureel veld. De culturele organisaties en individuele kunstenaars zijn nog in overleg over een profiel voor het samenwerkingsverband.

Een maandelijks overzicht van het cultureel aanbod is een lang gekoesterde wens van het cultureel veld. De agenda fungeert als visitekaartje. Hiermee is een aanzet gegeven om het cultureel programma van Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld inzichtelijk te maken.

Aanleveren van informatie kan tot 15 april a.s. Heeft u een cultureel evenement of culturele gebeurtenis die u graag op de agenda wilt plaatsen? De uiterste inleverdatum voor de mei-agenda is 15 april 2003. Het e-mailadres is: agenda@cultuurloket.nl. De volgende punten moeten in uw bericht staan: 1. Dag en datum van de productie.
2. Aanvangstijd !
3. Soort productie ( theaterconcert / volkstoneel / literair café ). 4. Uitvoerenden en productiegegevens.
5. Locatie en adres.
6. Toegangsprijs.
7. Evt. kaartverkoopadressen, reserveringsnummers, etc.

Het opstarten van de agenda wordt ondersteund door het provinciaal cultuurbeleid. De productie is afgestemd met Culturele agenda's in de gemeenten Baarn, Soest en IJsselstein. Elke gemeente houdt uiteraard wel een eigen imago. Huib Veldhuijsen zal in zijn functie als cultuurconsulent in Woerden in de aanloopfase de continuïteit waarborgen.

Tot slot
De agenda staat los van de evenementenkalender en publicaties in regionale agendas in de media. De informatie zal uiteraard wel als geheel naar deze redacties en de VVV worden gecommuniceerd. Blijft u vooral uw activiteiten ondersteunen met persberichten e.d. Voor vragen kunt u contact opnemen met Huib Veldhuijsen, cultuurconsulent Woerden. Op maandag en woensdag, telefoon (0348) 428 442. Of e-mail: veldhuijsen.h@woerden.nl