QUALCOMM INCORPORATED

Pelephone lanceert in Israël QUALCOMM's op BREW .......

Pelephone lanceert in Israël QUALCOMM's op BREW gebaseerde platform voor applicatieservices

Tel Aviv, Israël, April 8 /PRNewswire/ -- Pelephone lanceert in Israël QUALCOMM's op BREW(tm) gebaseerde platform voor applicatieservices op basis van een memorandum van overeenstemming dat door beide bedrijven is ondertekend. De BREW-oplossing maakt op maat gemaakte handsets mogelijk doordat applicaties draadloos kunnen worden gedownload waardoor de efficiëntie van het downloadproces van de applicatie zowel voor de klant alsook voor het bedrijf wordt geoptimaliseerd.

Gil Sharon, Deputy CEO en CMO van Pelephone, vertelde dat het bedrijf verheugd is om samen met QUALCOMM een geavanceerde oplossing op te zetten waarmee applicaties rechtstreeks naar een handset kunnen worden gedownload. Hij voegde eraan toe dat BREW abonnees van Pelephone toegang verleent tot draadloze applicaties en diensten en spelletjes - o.a. spelletjes voor meerdere spelers zoals schaken, dammen en backgammon - navigatie- en positiebepalingdiensten, video, communicatiemiddelen zoals e-mail, internationale en plaatselijke nieuwsdiensten en nog veel meer, waardoor hun mobiele telefoons veranderen in krachtige communicatiemiddelen. Het bedrijf verwacht dat door de veelzijdige mogelijkheden van de BREW-oplossing er in geheel Israël veel belangstelling zal zijn voor de door BREW mogelijk gemaakte handsets en diensten.

Sharon voegde eraan toe dat de inzet van de BREW-oplossing weer een stap is in Pelephone's strategie om haar leidende positie op het gebied van content en applicaties te continueren en te versterken. Daar Pelephone zichzelf ziet als marktleider op deze gebieden, is het bedrijf actief bezig om de verscheidenheid aan producten en diensten voor haar klanten uit te breiden. Tenslotte zei hij dat de huidige overeenkomst samen met de GoNext en Esc content-systemen Pelephone een positie verschaft van onbetwiste marktleider. De combinatie van deze geavanceerde systemen met het CDMA2000 1X-netwerk biedt gebruikers van Pelephone een unieke ervaring.

'Wij verheugen ons erop om met Pelephone te kunnen samenwerken wanneer zij zich gereedmaken om hun op BREW gebaseerde applicatieservice aan hun klanten te leveren,' zei Dr. Paul E. Jacobs, president van QUALCOMM Wireless & Internet Group. 'Pelephone is een erkend marktleider waar het gaat om de ontwikkeling te stimuleren van Israël's draadloze communicatie en hun beslissing om op BREW gebaseerde diensten te gebruiken versterkt hun positie als Israël's meest geavanceerde bedrijf voor draadloze dataservices.'

De samenwerking met QUALCOMM plaatst Pelephone aan de top van de mobiele telefoonindustrie naast marktleiders die al gebruik maken van op BREW gebaseerde producten en diensten, zoals Verizon Wireless en ALLTEL in de Verenigde Staten, KTF in Zuid-Korea, KDDI in Japan, China Unicom, Telstra in Australië en de joint venture tussen Telefonica Moviles en Portugal Telecom in Brazilië.

QUALCOMM's BREW-oplossing is een volledig product- en bedrijfssysteem voor de ontwikkeling en draadloze inzet van dataservices op draadloze apparatuur. De BREW-oplossing levert de benodigde hulpmiddelen en diensten met toegevoegde waarde aan ontwikkelaars, fabrikanten van apparatuur en bedrijven voor draadloze telefonie voor applicatieontwikkeling en -verspreiding, apparatuurconfiguratie en facturering en betaling.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is een toonaangevend bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en leveren van innovatieve draadloze communicatiesystemen en -diensten die gebaseerd zijn op de digitale CDMA-technologie van de onderneming. Het hoofdkantoor van QUALCOMM staat in San Diego, Californië, en het bedrijf behoort tot de S&P 500 Index en de 2003 FORTUNE 500(r) en staat genoteerd aan de Nasdaq Stock Market(r) onder het tickersymbool QCOM.

Website: http://www.qualcomm.com

Contactpersoon: Eilon Agam, VP Value Added Services & Content van PELEPHONE Communication, +972-3-5728383, of mobile, +972-50-801000, of fax, +972-3-5728038, of eagam@pelephone.co.il.


08 apr 03 13:58