Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-04-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Dinsdag, 8 april 2003

District Heerlen

Heerlen, hennepplantage in woning
De politie die afgelopen maandag bij een woning aan de Beringstraat in Heerlen moest zijn, zag plotseling uit een van de andere woningen een van de bewoners komen aanlopen met een zak met hennepplanten (zagen een aantal hennepplanten eruit steken). Bij nader onderzoek in de woning vond de politie in een slaapkamer een hennepkwekerij (van zon 105 hennepplanten). Alles werd, samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen en transformatoren, in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Heerlen, poging inbraak
Maandag 7 april, even voor middernacht kreeg de politie een melding dat bij een school aan de Corneliuslaan in Heerlen werd ingebroken. De ter plaatse gekomen politiepatrouille zag bij het naderen van het schoolgebouw een persoon wegrennen, terwijl een tweede bleef staan. Deze verdachte kon meteen worden aangehouden en de weggerende verdachte werd snel ingehaald waarna ook hij kon worden aangehouden. Beide verdachten (18/19) uit Heerlen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. Bij nader onderzoek bleek dat via de achterzijde van de school was ingebroken en er goederen (computers met bijbehorende apparatuur) waren klaargezet, vermoedelijk om die te stelen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten terzake poging inbraak.

Heerlen; afgeslikt
De politie die afgelopen maandagmiddag op de Saroleastraat in Heerlen een drugsdeal vermoedde tussen een aantal personen, greep in en hield een terzake het dealen verdachte man, een 25-jarige man uit Hoensbroek aan. De politie zag nog juist, vermoedelijk omdat die de politie in het oog had gekregen, hoe de verdachte een bolletje met inhoud in zijn mond stopte en afslikte. De verdachte werd aangehouden (op verdenking van het dealen van verdovende middelen) waartegen hij zich flink verzette. Het geld, ruim 850,-- dat de verdachte bij zich had, werd in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Uit verder onderzoek bleek dat hij aanvankelijk valse persoons(adres)gegevens had opgegeven. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte op verdenking van dealen van verdovende middelen, wederspannigheid / verzet en het opgeven van valse persoons(adres)gegevens. Daarnaast kreeg hij een gebiedsontzegging opgelegd.

Heerlen; in kraag gevat
Een auto-eigenaar uit Herkenbosch betrapte vanmorgen in een parkeergarage aan de Geleenstraat in Heerlen een onbekende man staan bij zijn aldaar geparkeerde auto waarin was ingebroken door een autoruitje te vernielen. De onbekende man zette het op een gegeven moment op een lopen, waarop de auto-eigenaar hem achterna rende. Politie-agenten die juist de Geleenstraat inkwamen gingen eveneens de verdachte achterna en wisten deze verdachte, een 29-jarige man uit Heerlen in de omgeving in de kraag te vatten en aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de auto-inbraak bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.