Politie Zaanstreek-waterland



08-APR-03
LOC: ZAANSTAD
Fietsendief bekent tientallen diefstallen
Een op 28 maart aangehouden 36-jarige man zonder vaste woonplaats heeft inmiddels enige tientallen fietsdiefstallen en diefstallen uit winkels bekend.
De man werd aangehouden door agenten van het politieproject "Spoorslag". Dit project heeft tot doel het bestrijden van fietsdiefstallen bij stations en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Spoorwegpolitie en de politie van de regio Amsterdam Amstelland. Omdat veel bij stations gestolen fietsen meteen per trein naar Amsterdam worden vervoerd, reizen leden van het projectteam regelmatig in burger mee in de trein.
De verdachte was in maart reeds eerder betrapt op fietsdiefstal en was dan ook een bekende van de politie. Tijdens zijn verhoor bekende hij ongeveer 3 á 4 fietsen per week te stelen en deze fietsen in Amsterdam te verkopen om zijn drugsverslaving te financieren. Hij deed dit al vanaf januari dit jaar. In alle gevallen stal hij de fietsen vanaf stations op het traject Alkmaar - Amsterdam. Ook pleegde hij enige winkeldiefstallen. Hij is nu in bewaring gesteld.

23:30 07-APR-03
LOC: ZAANDAM, DAMSTERDIEP
Vrouw belt 1-1-2 "plat"
Een 34-jarige vrouw uit Zaandam werd in haar woning aangehouden, nadat zij een uur lang constant het alarmnummer 1-1-2 had gebeld. De bereikbaarheid van het alarmnummer werd daardoor verstoord. De vrouw werd aan het bureau ingesloten. Haar telefoon werd in beslaggenomen. Er zal tegen haar een proces-verbaal worden opgemaakt. De aanleiding van de telefoonkanonnade zou een schrijven aan de vrouw van justitie zijn.

01:27 08-APR-03
LOC: LANDSMEER, VAN BEEKSTRAAT
Dronken joyrider ramt hek
Een 18-jarige jongen uit Landsmeer raakte de macht over het stuur van zijn auto kwijt en ramde vervolgens een hek. Dit werd over een lengte van 20 m vernield, waarbij de auto muurvast kwam te staan. De Landsmeerder was in gezelschap van een 21-jarige man eveneens uit Landsmeer. Beiden hadden gedronken en omdat op dat moment niet duidelijk was wie de auto had bestuurd werden zij allebei aangehouden en ingesloten. Later werd duidelijk dat de 18-jarige de auto had bestuurd. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Op het ademanalyseapparaat blies hij 270 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. De auto is eigendom van zijn ouders en vermoedelijk had hij deze zonder toestemming meegenomen. Het voertuig werd zwaar beschadigd.

10:07 08-APR-03
LOC: PURMEREND, ZOELOESTRAAT
Ruiten van woningen in aanbouw vernield
Gisterenavond of vannacht werden op een bouwplaats 15 ruiten van nieuwbouwwoningen ingegooid. Het betreft ruiten van verschillende grootte. In dezelfde periode werden bij de Zambezilaan zes ruiten van een benedenverdieping vernield en bij de Zambilaan nog eens acht ruiten van bovenramen Getuigen die iets van de vernielingen hebben gezien worden verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam van De Gors/Weidevenne via telefoonnummer 0900-8844

10:25 08-APR-03
LOC: PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN
Stompende autokraker aangehouden
Een 40-jarige man uit Purmerend werd in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 2 april op het Leeuwerikplein de eigenaar van een auto met zijn vuist in zijn gezicht te hebben geslagen. De eigenaar had de man betrapt op inbraak in zijn auto. Nadat de verdachte het slachtoffer in zijn gezicht had geslagen zag hij kans er vandoor te gaan. Uit het ingestelde onderzoek kwam de identiteit van de vermoedelijke dader naar voren. De verdachte is een bekende van de politie.

Verkeershandhaving

Snelheidscontroles
15:36 07-APR-03
LOC: WORMERVEER, PROVOCIALEWEG ZAANDAM - CASTRICUM
Bij een snelheidscontrole tussen 09.15 en 11.35 uur reed 10% van de gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 70 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/uur

21:37 07-APR-03
LOC: MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
Bij een snelheidscontrole tussen 19:15 en 21.30 uur reden tien bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km/uur, terwijl ter plaatse 100 km/uur is toegestaan.

EINDE
---



---- --