Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Opvolger griffier Meine Bruinsma

Wil Rutten nieuwe algemeen directeur/ secretaris Provincie Noord-Brabant

De huidige gemeentesecretaris van Maastricht, drs Wil Rutten, zal per 1 augustus 2003 in dienst treden van de provincie Noord-Brabant. Als hoogste provinciale ambtenaar zal hij de functie Algemeen Directeur/Secretaris (voorheen Griffier) gaan vervullen. Daarnaast wordt hij voorzitter van de Directieraad. Gedeputeerde Staten zijn 8 april accoord gegaan met zijn benoeming. Wil Rutten volgt ing. M. Bruinsma op, die sinds 1998 griffier is en per 1 juli vertrekt. De werving voor een Statengriffier loopt nog.

Wil Rutten is sinds 1974 werkzaam voor de gemeente Maastricht. Na afronding van zijn studie Sociale Wetenschappen in Tilburg begon hij in dat jaar als Coördinator Stadsvernieuwing zijn loopbaan in Maastricht. Vanaf 1984 is hij werkzaam bij het Gemeentesecretariaat, eerst als Hoofd van het Stafbureau van de Gemeentesecretaris (1984 -1986), daarna als Adjunct-Gemeentesecretaris (1986 - 1998) en de voorbije vijf jaren als Gemeentesecretaris. In de laatste functie is hij eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie (ca. 1.700 medewerkers), voorzitter van het Managementteam, secretaris van het College van Burgemeester en Wethouders en bestuurlijke gesprekspartner van de Ondernemingsraad.

Wil Rutten is in 1949 in Maastricht geboren. Naast zijn reguliere werkzaamheden heeft hij in zijn "Maastrichtse" periode een aantal tijdelijke nevenfuncties vervuld: vertrouwenspersoon van de Universiteit Maastricht, vertrouwenspersoon van de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS), bestuurslid van het Limburgs Straattheater Festival, secretaris van het Lou Thissen genootschap, bestuurslid van Het Parcours, lid van de ouderraden van de openbare basisschool De Regenboog en de middelbare school Jeanne d'Arc.