Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf










Datum dinsdag 8 april 2002

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Woninginbraken

Omdat de bewoners vergeten hadden een keukenraam te sluiten zagen dieven kans een woning aan de Pastoor Zegersstraat binnen te dringen. Uit de woning is een bedrag van meerdere honderden euro's gestolen. De 29-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Maandag is ingebroken in een woning aan de Meijhorst, 54ste straat door een raam open te breken. Uit de woning is een bedrag van meerdere duizenden euro's gestolen. De 28-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Maandagmiddag is ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan de Ubbergseweg door een achterdeur open te breken. Wat er precies gestolen is, is nog niet bekend. De bewoner zal nog aangifte doen.
Maandagavond is ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan de Cantatestraat door de voordeur te forceren. Uit de woning is een beautycase met sieraden weggenomen. De waarde van de sieraden is onbekend. De 25-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Daalsedwarsweg. De dieven zagen vermoedelijk kans het slot van de voordeur te openen, omdat dit niet op het nachtslot was gedraaid. Uit de woning zijn twee jassen en een portemonnee met meerdere tientallen euro's gestolen.


Geen gordel: hoofdletsel bij aanrijding

Maandagavond rond 21.10 uur botste een 41-jarige Nijmegenaar autobestuurder op de Groesbeekseweg tegen een hem tegemoet rijdende auto bestuurd door een 58-jarige man uit Groesbeek. De Nijmegenaar wilde op de kruising Archipelstraat / Koolemans Beynenstraat linksaf slaan. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de bestuurder die hem tegemoet reed. In de auto van de 58-jarige man zat een 35-jarige vrouw naast hem. Zij raakte gewond aan haar hoofd omdat zij geen gordel droeg en bij de botsing met haar hoofd tegen de voorruit kwam. Zij is per ambulance overgebracht naar een nabij gelegen huisartsenpost gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Beroofd van tas

Een 70-jarige vrouw uit Leuth die maandagavond rond 23.20 uur over de Waalkade liep werd van haar schoudertas beroofd door een man die vervolgens hard wegliep in de richting van de Benedenstad. In de tas zaten persoonlijke documenten en enkele tientallen euro's. De vrouw raakte niet gewond. De politie beschikt over een signalement van de verdachte. Zij heeft aangifte gedaan.


District De Waarden


Kapel-Avezaath - bestuurder bromscooter gewond - Een 18-jarige Tielenaar raakte gewond toen hij maandagavond rond 19.40 uur vanaf de Hamse Biezen een van links komende automobiliste die op de Provincialeweg reed geen voorrang verleende. De 18-jarige Tielenaar werd met hoofd en beenletsel per ambulance overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis. De 25-jarige Tielse automobiliste raakte niet gewond. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Culemborg - bedrijfsinbraak - Vrijdag 4 april werd ontdekt dat dieven zich vermoedelijk hadden laten insluiten in een bedrijf aan de Belle van Zuylenstraat. Nadat het personeel vertrokken was, gingen de dieven er vandoor met drie laptops. Een 36-jarige medewerker heeft aangifte gedaan.


Tiel - diefstal palen geluidsschermen - Tussen dinsdag 18 en zondag 30 maart zijn 10 zogenaamde topstijlen en 400 verzinkte M36 moeren gestolen langs de Rijksweg A15. De topstijlen en moeren werden gebruikt voor bevestiging van geluidsschermen langs de Rijksweg. Een 25-jarige medewerker van een bedrijf uit Rotterdam dat de werkzaamheden uitvoert, heeft aangifte gedaan.

Gameren - hennepkwekerij ontdekt - De politie van het team Bommelerwaard ontdekte vanmiddag aan de Leutsestraat in een kas een hennepkwekerij van ongeveer 43.000 planten. In opdracht van de Officier van Justitie werd de kwekerij, die helemaal geautomatiseerd was en een eigen stroomvoorziening door middel van een generator had, ontmanteld. Alle apparatuur werd vernietigd. Ook de planten werden zijn vernietigd. Dat gebeurde met behulp van medewerkers van de gemeente die alle planten met een motormaaier omhaalde. Vermoedelijk zou in deze kas binnenkort voor de 2de keer geoogst kunnen worden. De waarde van de apparatuur en de planten is onbekend. Volgens de eigenaar van de kas was deze verhuurd. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


District Tweestromenland

Geen bijzonderheden.





Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --