Persbericht

Rotterdam, 8 april 2003

Nieuwe opdrachtgevers Van Dantzig & Lichtenveldt

Van Dantzig & Lichtenveldt, adviseurs in strategie, positionering en communicatie heeft recent onder meer de volgende nieuwe opdrachten verworven:

Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Nationale Vereniging de Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken, lichamelijk gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. Bij de Zonnebloem werken ruim 36.500 vrijwilligers. Meer dan 580.000 mensen zijn ondersteunend lid van de Zonnebloem. De Zonnebloem organiseert dagtochten, aangepaste vakanties en legt per jaar meer dan een miljoen huisbezoeken af. Van Dantzig & Lichtenveldt adviseert en begeleidt de Zonnebloem bij het beleidsvormingsproces dat moet leiden tot een aangepast beleid van de Zonnebloem gericht op groei en verdere professionalisering. Hiertoe voeren de adviseurs van Van Dantzig & Lichtenveldt onder meer een kwalitatief onderzoek uit, begeleiden een landelijk onderzoek onder potentiële vrijwilligers en gasten van de Zonnebloem, begeleiden een strategiesessie met bestuur en management en leveren inhoudelijke bijdragen aan werkconferenties met landelijke en provinciale besturen uit het vrijwilligerscorps van de Zonnebloem.

Nederlands Inkoop Centrum B.V. (NIC)
Het NIC adviseert haar klanten (voornamelijk uit de collectieve sector) over hun inkoopbeleid. NIC helpt hen de integrale inkoopkosten en inkooprisico's te beheersen en de efficiency van de inkoopfunctie te verbeteren. Van Dantzig & Lichtenveldt is gevraagd de Ondernemingsraad van het NIC te adviseren over en ondersteunen bij de interne communicatie rondom de OR-verkiezingen. Bij het NIC werken ruim 200 mensen.

Legiteam B.V.
Legiteam B.V. in Bodegraven biedt detachering, training en consultancy aan op het gebied van creditmanagement. Deze snel groeiende onderneming helpt bedrijven de inkomende geldstromen te managen gericht op het beperken van debiteurenrisico's en -termijnen. Van Dantzig & Lichtenveldt heeft de opdracht gekregen een strategische positioneringssessie met directie en management te begeleiden en Legiteam te adviseren over de interne en externe communicatie.