Artikel Overzicht Auteur Piet Janssen
08-04-2003 09:54
FNV Bondgenoten ontevreden met eindbod CAO Beton

FNV Bondgenoten zal het eindbod van de werkgevers voor de nieuwe CAO Beton negatief voorleggen aan haar leden. Vanochtend vond het laatste gesprek met de werkgevers over deze CAO.
Print
Werkgevers stellen een CAO voor met een looptijd van 2 jaar, ingaande op 1 maart jongstleden. De magere loonsverhoging, de nieuwe prepensioenregeling en het inleveren van ATV-dagen zijn volgens Piet Janssen van FNV Bondgenoten de grote struikelblokken.

De werkgevers bieden per 1 mei 2003 1,75 procent loonsverhoging en per 1 mei 2004 nog eens hetzelfde percentage. De bond heeft 2,5 procent gevraagd. Daarnaast vragen de werkgevers de werknemers om ATV-dagen in te leveren. Per 1 januari 2004 een dag en een jaar later nog een keer een dag.

Ook de omvorming van VUT naar pre-pensioen loopt niet lekker. Piet Janssen: 'Wij willen best veranderen, maar de regeling die voor de VUT-regeling in plaats komt moet wel een goeie zijn. Het is vaak zware lichamelijke arbeid die de mensen in deze sector leveren, daar hoort een goede regeling tegenover te staan'. In de huidige regeling kunnen mensen met 60 jaar in de VUT en ontvangen dan 80 procent. De werkgevers stellen voor de leeftijd te verhogen met een jaar (tot 61 jaar) en de uitkering te verlagen tot 75 procent.

Onder de CAO Beton vallen ongeveer 9.000 werknemers.

Piet Janssen, bestuurder FNV Bondgenoten

Overig Nieuws
Schoonmakers ontvangen onjuiste informatie over CAO Europese vakbonden eisen vertrek van de Board van Corus plc in Engelan FNV Bondgenoten: `Wet X' moet van tafel
FNV Bondgenoten organiseert actiebijeenkomsten rond CAO kleinmetaal Sociale veiligheid op spoor prioriteit
FNV Bondgenoten: vertrek Pedder logische stap richting zelfstandig Schrappen banen Ericsson slag voor de regio
FNV Bondgenoten boos op Nma: " Kartelwaakhond schiet doel voo FNV Bondgenoten gaat cao afsluiten bij Verstegen Specerijen FNV Bondgenoten wil tussen-cao Metalektro
Gratis vervoeractie voortgezet tot en met 16 april