Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

08-04-2003
Er zijn weer diverse illegale schepen gesignaleerd

Reeds lange tijd liggen langs de Koppoellaan te Rijpwetering, diverse schepen illegaal afgemeerd. Burgemeester en wethouders van Alkemade maken op deze wijze bekend dat zij voornemens zijn bestuursdwang toe te passen. Het gaat om de volgende schepen:

* De ´Triton´, afgemeerd vlak naast de Paardebrug (foto zie hieronder);


* Een naamloos blauw-wit schip, afgemeerd vlak naast de ´Triton´ (foto zie hieronder);


* De ´Heidi´, afgemeerd t.h.v. Koppoellaan nummer 9 (foto zie hieronder);


* Een onopvallend rood/wit schip, afgemeerd t.h.v. Koppoellaan nummer 11 (foto zie hieronder):

Artikel 5.3.9 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alkemade bepaalt dat ´het verboden is met een vaartuig, niet zijnde een roeiboot, langer dan 2 uur achtereen ligplaats in te nemen of aan te leggen aan of langs het gedeelte van de oostelijke oever van de Rijpwetering, dat gelegen is langs de Koppoellaan te Rijpwetering´. De identiteit van de eigenaars van de schepen is niet vast komen te staan. Daarom maken burgemeester en wethouders van Alkemade op deze wijze bekend dat zij voornemens zijn bestuursdwang toe te passen. Dat wil zeggen de schepen te verwijderen op kosten van de eigenaars.

Burgemeester en wethouders verzoeken de onderscheidene eigenaars om bestuursdwang te voorkomen door binnen 2 weken na de datum van deze publicatie, dus uiterlijk op 23 april 2003, de schepen te verwijderen van voornoemde locaties.

Op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) zijn de eigenaars van de schepen, alvorens tot bestuursdwang wordt besloten, gerechtigd tot het kenbaar maken van hun zienswijzen. De eigenaars kunnen hiertoe, eveneens uiterlijk op 23 april 2003 aanstaande, mondeling of schriftelijk contact opnemen met de heer De Boer van de sectie Bestuurszaken, telefoonnummer (071) 332 72 91 of Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen.

Burgemeester en wethouders verzoeken de eigenaren van andere schepen die illegaal ligplaats innemen, of die ligplaats nu illegaal wordt ingenomen in de Rijpwetering, in de Oude Wetering of aan de gemeentelijke openbare aanlegsteiger ten noorden van de Julianalaan te Kaag, niet te wachten op plaatsing van hun schip in de krant, maar zèlf actie te ondernemen.