Provincie Noord-Brabant


Persbericht

burgemeestersvacatures

Sollicitanten voor burgemeestersambt Landerd en Bernheze

Er zijn 21 sollicitanten naar het ambt van burgemeester in de gemeente Landerd (14.571 inwoners. Voor het ambt van burgemeester in de gemeente Bernheze (28.784 inwoners) zijn er 13 sollicitanten. Dat heeft de Commissaris van de Koningin in de provincie, Frank Houben bekend gemaakt.

In de gemeente Landerd hebben er 18 mannen en drie vrouwen gesolliciteerd, 6 zijn tussen veertig en vijftig jaar, 14 zijn tussen 50 en 55 jaar oud en één sollicitant is ouder dan 55 jaar. Onder de sollicitanten zijn er vier lid van de VVD, 6 van het CDA, 4 van de PvdA, 2 van D66, 2 van een lokale partij en van drie sollicitanten is de politieke kleur nog niet bekend. Het gaat om 3 burgemeesters, 6 (oud)wethouders, 8 mensen hebben een politieke of overheidsachtergrond, één komt uit het onderwijs en 3 sollicitanten hebben een vrij beroep.

In de gemeente Bernheze hebben er 9 mannen en vier vrouwen gesolliciteerd. Drie sollicitanten zijn tussen de 40 en 50 jaar oud, zes zijn tussen de 50 en 55 jaar oud en vier zijn ouder dan 55 jaar. Het gaat om 3 VVD, 3 CDA leden, vier sollicitanten behoren tot de PvdA, 2 D66 en van één sollcitant is de politieke kleur niet bekend. Het gaat om 7 burgemeesters, 2 (oud)wethouders en vier sollicitanten hebben een politieke of overheidsachtergrond.




Provincie Noord-Brabant