Gemeente Breda

Persberichten

08-04-2003

Nieuwe straatnamen voor delen van Oude Bredaseweg

Nieuw Wolfslaarlaan en Hertenlaar zijn de nieuwe namen voor twee gedeelten van de Oude Bredaseweg aan de westkant van de A27. Het gedeelte dat vanaf de A27 naar het westen loopt tot aan de Bavelselaan in Breda, gaat Nieuw Wolfslaarlaan heten. De aftakking in zuidelijke richting, die loopt tot aan de Valkenlaar, krijgt de naam Hertenlaar. De straten liggen in de nieuwe woonwijk Nieuw Wolfslaar, gelegen tussen IJpelaar en Bavel.

De A27 scheidt de huidige Oude Bredaseweg in een oostelijk en een westelijk deel. Het westelijk deel ligt in Nieuw Wolfslaar, het oostelijk deel in het dorp Bavel. Straatnaamwijziging verbetert onder andere de vindbaarheid voor politie en hulpdiensten.

De gemeente stelde de bewoners per brief op de hoogte van het voornemen om de straatnaam te wijzigen. Het merendeel van de bewoners is het eens met de nieuwe namen. Hun voorkeur ging uit naar Nieuw Wolfslaarlaan of een andere verwijzing naar de naam van het gebied. De naam Hertenlaar sluit aan bij de namen van de omliggende straten. Deze verwijzen naar namen van dieren van bos en weide en hebben het achtervoegsel ''laar".

De wijzigingen gaan in op 24 april 2003. Op deze datum voert ook de KPN de telefoon-netnummerwijziging door, het netnummer 0161 verandert in 076. Als de straatnaamwijzigingen op dezelfde datum ingaan, ondervinden bewoners hiervan zo min mogelijk last.

Breda, 8 april 2003