Gemeente Breda

Persberichten

08-04-2003

Stadstoezicht regelt verkeer bij Milieustation

Met ingang van zaterdag 5 april 2003 worden parkeercontroleurs van de afdeling Stadstoezicht van de gemeente Breda ingezet om op zaterdag de verkeersstromen rond het milieustation Spinveld in goede banen te leiden. De medewerkers van Stadstoezicht zullen deze taak zeker tot aan de zomer gaan vervullen.

Het is op zaterdagen enorm druk bij het milieustation aan het Spinveld. De grote verkeersstroom zorgt voor onveilige situaties op de Backer en Ruebweg. Tevens belemmeren wachtende autos vaak de in- en uitgangen van de bouwmarkten op het Spinveld. Om dit te voorkomen moet het verkeer voortaan aanrijden vanaf de Markkade. Voertuigen die vanaf de Backer en Ruebweg naar het milieustation rijden kunnen vanaf die kant niet meer het milieustation oprijden. Zij worden door de medewerkers van Stadstoezicht doorgestuurd om vervolgens op de Markkade op te stellen.
Bezoekers die het milieustation verlaten worden door de medewerkers van Stadstoezicht in de richting van de Backer en Ruebweg verwezen.

Milieustation Slingerweg
De gemeente Breda adviseert Bredanaars die op zaterdag naar het milieustation willen gaan gebruik te maken van het milieustation aan de Slingerweg. Het is daar in de regel veel minder druk, zodat de wachttijden aanzienlijk korter zijn. Bovendien is het aan de Slingerweg makkelijker om de auto op te stellen als er een rij wachtende autos staat.
Op het milieustation Slingerweg kunnen dezelfde afvalfracties worden aangeboden als op het Spinveld, met uitzondering van puin, zand en dakleer/dakgrind. Mensen die alleen snoeihout aanbieden kunnen dit het beste doen bij het Gemeentelijk Composteerbedrijf aan de Nieuwe Kadijk 99.

Breda, 4 april 2003