Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (8/4)

Breda, dinsdag 8 april 2003

Man verdacht van ontucht met minderjarigen

BREDA: De politie heeft vanmorgen een 49-jarige Bredanaar in zijn woning aangehouden die verdacht wordt van ontucht met minderjarigen van beneden de leeftijd van 16 jaar. De ontucht zou zich over een langere periode hebben uitgestrekt. Tevens verdenkt de politie hem van het vervaardigen en in bezit hebben van kinderpornografie. Een hulpofficier van Justitie heeft de verdachte in verzekering gesteld.

De politie heeft vanmorgen onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking in de woning van de verdachte ingesteld. Er zijn enkele materialen in beslag genomen die verder onderzocht zullen worden. De politie sluit niet uit dat er zich nog meer slachtoffers gaan melden. Het onderzoek wordt verricht door zedenrechercheurs van de districtsrecherche.

Auto in brand

BREDA: Vannacht is omstreeks 04.00 uur ter hoogte van de kruising Tongerenstraat-Namenstraat een rode Volkswagen Golf uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust. Omstanders vertelden dat zij twee personen weg hadden zien lopen. Verdere signalementen konden zij niet verstrekken. De uitgebrande auto is door een takelbedrijf meegenomen.

Inbraak bedrijf

BREDA: Bij een bedrijf aan de Industriekade is gisteravond ingebroken. Men heeft aan de voorzijde met een tegel een raam ingegooid. Een getuige zag de inbraak gebeuren. Door het ontstane gat is een man naar binnen geklommen. De dief heeft een aggregaat gestolen en is weggereden met een beige auto die op de Minister Kanstraat geparkeerd stond.

Inbraken in woningen

BREDA: Vanmiddag is tussen 13.00 en 13.15 uur ingebroken in een woning aan de Copernicusstraat. De inbreker is vermoedelijk over de poort geklommen en heeft aan de achterzijde een raam open gebroken. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen. In een woning aan de Mgr. Leijtenstraat is ingebroken. De inbreker heeft de voordeur uit het slot getrapt. Het is nog niet bekend wat er is gestolen.

Zakkenroller slaat toe in restaurant

BREDA: Vanmiddag heeft een 68-jarige Bredanaar aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het incident gebeurde in een restaurant op de Grote Markt. Terwijl de man zat te eten heeft men zijn portefeuille uit zijn jas gerold.

Politie onderzoekt tip over zakkenrollers

BREDA: Tevens heeft de politie op aanwijzing van een getuige vanmorgen omstreeks 11.00 uur op de Meerten Verhoffstraat twee meisjes gecontroleerd die in een BBA bus zaten. Volgens de getuige hadden de twee meisjes bij het busstation op de Oude Vest een oudere vrouw geobserveerd, de getuige vermoedde daarom dat de vrouwen op het dievenpad waren. De meisjes waren in de bus gestapt die naar het Station (CS) ging. Tijdens de controle bleken de meisjes geen gestolen goederen in het bezit te hebben. Hun personalia zijn genoteerd. Daar er geen strafbare feiten zijn geconstateerd, konden de meisjes hun weg vervolgen.

Verkeerscontroles in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Op maandag 7 april 2003, tussen 10.00 uur en 16.30 uur, zijn er verkeerscontroles gehouden in Etten-Leur Noord. De resultaten hiervan waren:


- Concordialaan, max snelheid 30 km/u:
* 8x pv snelheid, hoogste snelheid 54 km/u,
* 6x pv niet dragen van autogordel,
* 1x pv bromfiets niet voorzien van gele plaat,
* 1x pv bromfietser niet dragen van helm.

- Lange Brugstraat, max 50 km/u:
* 2x pv, hoogste snelheid 72 km/u.

- Sander, max 50 km/u:
* 4 x pv, hoogste snelheid 78 km uur
Bron: Willem van Hooijdonk