Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (8/4)

Oosterhout, dinsdag 8 april 2003

Flitspaal vernield
ALMKERK: Er is een flitspaal vernield aan de Almweg in Almkerk. Dit gebeurde vermoedelijk in de nacht van vrijdag 4 april op zaterdag 5 april. De nog onbekende dader heeft vermoedelijk een brandbare vloeistof in de kast zelf gespoten en vervolgens een autoband tegen de paal gezet en het geheel in de brand gestoken. De provincie Noord Brabant is eigenaar van de paal. Het Openbaar Ministerie is eigenaar van de camera en radar. Het schadebedrag is op dit moment onbekend.

Verkeerscontrole
WERKENDAM: Op maandagavond 7 april heeft de politie tussen 15.30 uur t/m 22.30 uur een algehele verkeerscontrole gehouden in het land van Heusden en Altena. In totaal zijn er acht bekeuring uitgeschreven voor o.a. kinderen niet in kinderveiligzitje, voeren van mistlichten, APK verlopen, geen gele stickers of plaat op bromfiets.

Vijftien serieuze tips na Opsporing Verzocht KAATSHEUVEL: Het AVRO programma Opsporing Verzocht besteedde op maandagavond 7 april 200 aandacht aan de dubbele moord in Kaatsheuvel. Op donderdagavond 27 maart deed zich een schietincident voor in een woning in de Leliestraat. Hierbij kwamen de bewoners, 37-jarige vrouw en een 34-jarige man, om het leven. Enkele minuten voor de moordaanslag stond er op de Adam van Noortstraat in Kaatsheuvel een auto in brand. Het ging om een Skoda, type Fabia, kleur oranje-rood (36-GX-JF). Deze auto was in brand gestoken. Inmiddels is gebleken dat deze auto op 12 december 2002 in Amstelveen is gestolen. Het voertuig stond tussen 16.15 en 16.30 uur met draaiende motor en alarmlichten aan op de Jeanne dArclaan in Amstelveen. Verder is er rond het tijdstip van de moorden en de brand een zilvergrijze Ford Focus gezien in de nabijgelegen Hugo van der Goesstraat.
De politie vroeg het publiek om medewerking bij deze onderzoeken. Naar aanleiding van de uitzending van maandagavond 7 april kreeg de politie dertien serieuze tips binnen. Op de herhaling van het programma wordt op dinsdag 8 april reageerden twee kijkers. Een rechercheteam van 25 politiemensen werkt aan de zaak. De hoofd Officier van Justitie in Breda heeft een beloning van 25.000,- uitgeloofd voor de tip die leidt naar de aanhouding van de dader of daders van deze dubbele moord.

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op maandag 7 april tussen 09.30 uur en 16.00 uur hield de politie in de gemeente Drimmelen op diverse plaatsen snelheidscontroles. Vooral de 30 km/u-zones werden hierbij gecontroleerd. In totaal waren er 634 passanten, waarvan 75 bestuurders in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 51 km/u. Bij de 50 km/u-zone werden er 684 passanten gecontroleerd waarvan er 16 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was hierbij 72 km/u. Tevens werden er nog 15 bromfietsen geflitst waarvan de hoogste gemeten snelheid 67 km/u was.

Rijden onder invloed
RAAMSDONKSVEER: In de vroege ochtend van 8 april arresteerde de politie een 28 jarige bestuurder uit Gorinchem. Hij reed op dat moment op de Maasdijk in Raamsdonksveer. Bij controle bleek hij toch te veel alcohol gedronken had (715 ug/l.). Zijn rijbewijs werd ingenomen en de man werd met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Diefstallen uit tuinen opgelost GEERTRUIDENBERG: Met de arrestatie van een 22-jarige inwoner van Geertruidenberg denkt de politie klaarheid te hebben in een reeks diefstallen vanuit tuinen. Gedupeerden ontdekten hun gestolen bloembakken in de tuin van de verdachte. De politie stelde een onderzoek in en vond spullen van circa vijftien diefstallen terug. De buit bestond voornamelijk uit tuinartikelen: tuinstoelen, plantenbakken, sierornamenten, tuinkabouters en dergelijke. De verdacht is maandagochtend 7 april aangehouden. Nadat hij verhoord was is hij s-avonds weer in vrijheid gesteld. Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden. Gebleken is dat niet alle benadeelden aangifte hebben gedaan. De politie heeft nog een betonnen schoen, een betonnen hond en twee stenen zonnetjes in bezit. De rechtmatige eigenaar kan contact opnemen met de politie van Geertruidenberg-Drimmelen via 0900-8844.

Inbraak personenauto
WAALWIJK: Op dinsdagochtend 8 april is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Taxandriaweg. Een portier werd geforceerd om binnen te komen. Uit het voertuig verdween o.a. audioapparatuur.

Diefstal bestelbus
WAALWIJK: In de nacht van zaterdag 5 april op zondag 6 april is vanaf een oprit aan de Dr. Schaepmanlaan een VW Transporter met kenteken 77-VT-HB gestolen. In de bus lag o.a. gereedschap en het rijbewijs van de benadeelde. De politie heeft het voertuig landelijk als gestolen gesignaleerd.

Gevaarlijke combinatie alcohol met medicijnen OOSTERHOUT: Maandag 7 april omstreeks 17.30 uur reed een politiedocent op weg naar huis en zag een dronken automobilist door Oosterhout rijden. Het gelukte hem de bestuurder op de Wiekslag tot stoppen te dwingen. De 49-jarige automobilist uit Oosterhout bleek onder invloed van alcoholhoudende drank en een grote hoeveelheid medicijnen. Hij weigerde alle medewerking aan een blaasproef en negeerde het advies van een arts om zich in een ziekenhuis te laten observeren. Dit in verband met de gevaarlijke combinatie van alcohol en medicijnen. Zijn auto werd in bewaring genomen zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur en een dagvaarding om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden. Afgelopen nacht werd tevens een 52-jarige automobilist uit Oosterhout voor het rijden onder invloed van alcohol bekeurd (285 ug/l.). Hij kreeg een politietransactie van 190,-.

Bron: Jeroen Steenmeijer