Provincie Overijssel

omhoog

Ruim 200.000 euro voor plattelandsontwikkeling

De provincie Overijssel verleent ? 148.900,- Europese subsidie voor vier projecten die passen in het Europese programma Leader+. Daarnaast verstrekt de provincie ook nog eens ? 53.574,- aan cofinanciering aan de projecten.

Het gaat om de volgende projecten:

Project

Omschrijving

Leader+ bijdrage

Cofinanciering provincie

Polyplasticum

Stichting Polyplasticum gaat een ontmoetingscentrum voor kunststof openen in het voormalige postkantoor bij het station in Steenwijk.

? 86.000,-

? 23.250,-

Winters Giethoorn

Winters Giethoorn is een samenwerkingsproject tussen verschillende ondernemers in Giethoorn. Gezamenlijk proberen zij door middel van promotie meer gasten buiten het zomerseizoen naar Giethoorn te trekken, onder andere door het organiseren van activiteiten, aanbieden van arrangementen, organiseren van een kerstfair, verhalenfestival en een kunstroute.

? 51.178,-

? 21.324,-

Recreatieplatform Noordwest Overijssel

De bekendheid van de plattelandsactiviteiten buiten de kernen van Giethoorn, De Weerribben en De Wieden wordt vergroot door het vermelden van adressen van de activiteiten in een katern in de VVV-gids Kop van Overijssel en in een uitgave van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme.

? 4.842, -

? 1.830,-

Landgoedconcerten Dalfsen

De Stichting Landgoedconcerten gaat op kleine schaal een aantal concerten op een landgoed te organiseren in de gemeenten Dalfsen. De initiatiefnemers beogen hiermee de versterking van de cultuur in de plattelandsgebieden te versterken.

? 6880,-


--

Het LEADER+ programma is een Europees subsidieprogramma, dat gericht is op plattelandsvernieuwing. Het gaat hierbij vooral om projecten met een vernieuwend en experimenteel karakter: het zoeken naar nieuwe wegen die oplossingen kunnen bieden voor problemen die spelen in het landelijk gebied, toegespitst op sociaal-economische versterking van gebieden en verbetering van de werkgelegenheid. Samenwerking tussen organisaties en personen binnen en buiten het LEADER+ gebied en het leren van ervaringen ergens anders via netwerkvorming staan centraal in het programma.

Meer informatie: Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2003 Provincie Overijssel