Nieuwsbericht

maandag, 8 april 2003, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Alkmaar, maandag 7 april 2003.
Maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Schermerweg. Tijdens deze controle passeerden een onbekend aantal voertuigen het meetpunt. Acht van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Twee bestuurder werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Jongen mishandeld
Heerhugowaard, maandag 7 april 2003.
Maandagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur is een 15-jarige jongen uit Noord-Scharwoude mishandeld door een tot nu toe onbekende jongen. De mishandeling vond plaats op de Hectorlaan nabij de scholengemeenschap 'De Waardse Kil'. Het slachtoffer werd verschillende keren geschopt en geslagen. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. De dader is na de mishandeling verdwenen. Een getuige heeft zich over het slachtoffer ontfermd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de dader.

Auto's opengebroken.
Schoorl, maandag 7 april 2003.
Maandag hebben twee eigenaren van personenauto's aangifte gedaan van inbraak in hun voertuigen. Beide auto's stonden vrijdagmiddag 4 april 2003 tussen 17.30 en 19.30 uur, geparkeerd op het parkeerterrein nabij het bezoekerscentrum 'Het Zandspoor' langs de Oorsprongweg. Bij terugkomst bleek dat in beide voertuigen was ingebroken. In beide gevallen was het slot van één van de portieren met een scherp voorwerp vernield. De eigenaar van één van de auto's vermist geen goederen. Uit de andere auto werden een tas, een jas en sportschoenen weggenomen. Gezien het tijdstip van de inbraken en de wijze waarop deze werden gepleegd is het niet ondenkbeeldig dat zij zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Bromfietscontrole
Heerhugowaard, maandag 7 april 2003.
Maandagavond tussen 18.15 en 20.30 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Gildestraat waarbij ook een aantal auto's werden gecontroleerd. Bij zes bromfietsen bleek dat de constructiesnelheid te hoog was. Twee bromfietsers werden bekeurd omdat zij geen helm droegen c.q. de helm niet op de juiste wijze droegen en één bromfietser bleek niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat. Ook twee autobestuurders werden bekeurd. Eén omdat de kentekenplaat niet goed te lezen was en de andere omdat de remlichten niet goed werkten.

Bromfietser rijdt in op fietser
Alkmaar, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdag heeft een 14-jarige jongen uit Alkmaar aangifte gedaan van mishandeling gepleegd door de bestuurder van een bromfiets. Het slachtoffer reed maandagavond tussen 20.50 en 21.00 uur op zijn fiets over de Drechterwaard toen hij werd ingehaald door een bromfietser die al een langere tijd achter hem reed. Tijdens het passeren werd de jongen door de bromfietser hard op het hoofd geslagen. Het slachtoffer durfde niet te stoppen en reed door. Hierop keerde de bromfietser en reed doelbewust in op de fietser. Hij raakte het achterwiel van de fiets. Hierdoor werd het slachtoffer de bossages naast de rijbaan ingeslingerd. Hierna verdween de bromfietser. De dader droeg donkere kleding en een witte helm. Hij reed op een rode bromfiets van het merk Peugeot, type Fox. Achter op de bromfiets was een gele pizzakoffer gemonteerd. De fiets van het slachtoffer raakte beschadigd bij de aanrijding. Eventuele getuigen van deze mishandeling/aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

NOORDKOP

Vrouw gewond na aanrijding
Breezand, maandag 7 april 2003.
Maandagavond kort na 19.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Middenweg met Stoomweg. De bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Den Helder, reed met zijn auto over de Stoomweg en verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan een personenauto die van rechts over de Middenweg de kruising naderde. Deze auto werd bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Anna Paulowna. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de vrouw gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder en daar ter observatie opgenomen.

Agenten gewond bij aanhouding
Den Helder, dinsdag 8 april 2003.
Omstreeks 01.00 uur vannacht heeft de politie bemiddeld in een ruzie tussen een moeder en haar 18-jarige verwarde zoon bij een woning aan de Balistraat. De jongen besloot daarop om de nacht bij een vriend in Nieuw Den Helder door te brengen. Later in de nacht, omstreeks 03.00 uur, keerde hij echter terug bij de woning van zijn moeder en bedreigde haar. Toen agenten hem wilden aanhouden sloeg hij wild om zich heen. Daarbij liep een agent een gebroken neus op. Vier agenten overmeesterden de man en daarbij werd tevens gebruik gemaakt van een wapenstok en pepperspray. Een agente liep daarbij een gebroken pink op. De verdachte werd geboeid overgebracht naar het politiebureau en in verband met het nadere onderzoek ingesloten.

Auto gestolen.
Den Helder, dinsdag 8 april 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een personenauto gestolen vanaf de C. Gerritsz. Geusstraat. De eigenaar had zijn auto maandagavond voor de garage van zijn woning geparkeerd. Toen hij vanmorgen zijn auto wilde pakken bleek het voertuig te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het merk Audi, type 80. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken XS-41-FF.

Audio- en videoapparatuur gestolen
Nieuwe Niedorp, maandag 7 april 2003.
Tussen zaterdag 5 en maandag 7 april 2003 werd ingebroken in een woning aan de Omloop. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam in één van de deuren. Vanuit de woning werd een complete stereoset met boxen, een walkman, een videorecorder en -camera en een aantal cd's weggenomen.

Vrouw na zoektocht terecht.
Den Helder, maandag 7 april 2003.
Maandagavond tussen 18.45 en 20.30 uur heeft de politie, in samenwerking met personeel van de Kon. Marechaussee en de Reddingsbrigade een zoektocht gehouden in het duingebied tussen Huisduinen en de strandafslag Duinoord. De zoektocht werd op touw gezet nadat familie en vrienden van een 32-jarige vrouw uit Den Helder hadden gemeld dat zij was verdwenen. Na een zoektocht van ruim 1,5 uur, waarbij ook assistentie werd verleend door een politiehelikopter, werd de vrouw rond 20.30 uur aangetroffen. Het bleek dat zij geestelijke in de war was. Zij is overgedragen aan de GGZ.

Fietser zwaar onder invloed van alcohol
Den Helder, maandag 7 april 2003.
Maandagavond werd een 22-jarige inwoner van Den Helder aangehouden op de Brakkeveldweg. De man reed daar op zijn fiets en botste tegen een geparkeerd staande auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 980 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Bij de aanrijding deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Ook bleek de schade aan zowel de fiets als de aangereden auto mee te vallen.

Snelle autobestuurder moet rijbewijs inleveren. Anna Paulowna, maandag 7 april 2003.
Tijdens een snelheidscontrole die gehouden werd op de Van Ewijcksvaart werd de bestuurder van een personenauto, een 41-jarige man uit Middenmeer, betrapt op een zeer hoge overschrijding van de ter plaatse geldende maximumsnelheid van 80 km/u. De snelheid van de auto waarin de verdachte reed werd geklokt op 132 km/u. Omdat de snelheid met meer dan 50 kilometer werd overschreden werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Overigens werden tijdens deze controle nog drie andere autobestuurders bekeurd voor de overschrijding van de maximumsnelheid.

WESTFRIESLAND

Vrouw vermist
Enkhuizen, dinsdag 8 april 2003.
Sinds maandagavond 17.30 uur is een 86-jarige vrouw uit Parijs vermist in Enkhuizen. De vrouw was met een Franse passagiersboot in Enkhuizen aangekomen. De boot lag aan de Wierdijk in Enkhuizen. De vrouw heeft maandag omstreeks 14.30 uur de boot verlaten om Enkhuizen te bezichtigen, waarna zij niet is teruggekeerd. Vervolgens is er naar haar gezocht waarbij bleek dat zij vermoedelijk omstreeks 17.30 uur de weg heeft gevraagd naar de haven in een restaurant. Hierbij is zij naar een andere haven aan de Gependam verwezen, maar haar boot lag aan de Wierdijk. Ook bij de Gependam is er gezocht, ook is een groep duikers in de haven aan het zoeken geweest zonder resultaat. De boot is dinsdagmiddag vertrokken. De politie van Hoorn is nu op zoek naar getuigen die vrouw hebben gezien. Haar signalement: 86 jaar, lengte 1.50 meter, loopt met gebogen rug, heeft grijs haar tot aan haar schouders, blauwe ogen, plooien tussen mond en kin, brede kaaklijn en zij is goed van geest en goed ter been. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen middels het nummer 0900-8844.

Bromfietser rijdt door na ongeval
Blokker, maandag 7 april 2003.
Maandagmiddag omstreeks 15.50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising Westerblokker/Kloosterhout in Blokker waarbij een fietsster gewond is geraakt. De fietsster, een 56-jarige inwoonster van Zwaag, reed over de Westerblokker in de richting van de Kloosterhout. Bij het genoemde kruispunt wilde de vrouw linksaf slaan de Kloosterhout op en op dat moment werd zij ingehaald door een bromfietser die tegen de vrouw aanreed. De vrouw is met hersenschudding en diverse snijwonden naar het Sint-Jan ziekenhuis in Hoorn overgebracht. De bromfietser is doorgereden na het ongeval. De politie van Hoorn is op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren en informatie kunnen geven omtrent de bromfietser. Het telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed in de auto
Hoorn, maandag 7 april 2003.
Maandag rond 17.45 uur is een 52-jarig inwoner van Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer op het Aagje Dekenplein in Hoorn. De man werd ontdekt omdat hij tevergeefs meerdere pogingen ondernam om de parkeergarage van het Aagje Dekenplein in te komen. Hierbij reed hij een aantal keer tegen de palen van de parkeergarage aan. De man blies 760 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.
Bovenkarspel, dinsdag 7 april 2003.
Dinsdagavond omstreeks 20.10 uur is een 63-jarige automobilist uit Venhuizen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Florasingel in Bovenkarspel. De man blies 290 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Auto gestolen en weer gevonden
Hoorn, dinsdag 8 april 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag was een zwarte Fiat Cinquecento gestolen vanaf de Boogschutter in Hoorn. Dinsdagochtend werd de auto weer teruggevonden in Beverwijk. De auto is daar vermoedelijk gebruikt als vluchtauto voor een kraak in een winkel aan de Breestraat. Hierbij zijn de daders ontkomen. Uit de auto wordt een paar schoenen vermist.

Autogordelcontrole
Westwoud, dinsdag 8 april 2003.
Dinsdagmiddag is er van 13.20 uur tot 13.40 uur een autogordelcontrole gehouden langs de Dr. Nuijensstraat in Westwoud. Hierbij zijn twee bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die zonder gordel reden.