Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom (8/4)

Bergen op Zoom 08 april 2003

Aanrijding auto/bromfiets

DINTELOORD: Dinsdagochtend rond 09.00 uur vond op de kruising van de Westgroeneweg met het Zuideinde in Dinteloord een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 24-jarige vrouw uit Dinteloord, reed op de Zuideinde en wilde links afslaan. Hierbij zag zij de bestuurder van een bromfiets die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 18-jarige bromfietser uit Dinteloord liep hierbij verwondingen op aan zijn knie.

Winkeldief sluit zich op

BERGEN OP ZOOM: Een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is maandagavond aangehouden door de politie. De man had zich na een winkeldiefstal in het toilet van de winkel in de Glacisstraat opgesloten. Het winkelpersoneel kon de man op die manier makkelijk aan de politie overdragen. De man gedroeg zich agressief en heeft in het toilet een spiegel vernield en toiletpapier in brand gestoken. Na een korte worsteling met politieagenten is de man aangehouden en naar het bureau overgebracht. De verdachte is inverzekering gesteld.

Hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag is in een flatwoning in de Heiningen op de 9e etage een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip van een getuige. In de woning zijn 755 plantjes aangetroffen. De 27-jarige bewoner van het pand is in de woning aangehouden en kan een proces verbaal tegemoet zien. De planten en kweekmateriaal zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd.

Rijden onder invloed

OSSENDRECHT: Een 64-jarige inwoner van Zevenbergen is dinsdagnacht op de Putseweg betrapt op het rijden onder invloed van alcoholische drank. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat verdachte ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur en dient zich later voor de politierechter te verantwoorden.

Diefstal oplegger met container

PUTTE: Maandagnacht is vanaf de parkeerplaats in de Breestraat een oplegger met daarop een zeecontainer gestolen. In de container zat fitnessapparatuur. Bij de diefstal is gebruik gemaakt van een trekker. De oplegger, eigendom van een transportbedrijf uit Antwerpen, is voorzien van het Belgische kenteken UUU025.

Verkeerscontrole

SINT WILLEBRORD: Dinsdagmorgen heeft het politieteam Rucphen een autogordelcontrole gehouden bij de basisscholen aan de Pastoor Bastiaansensingel en de Vijverstraat . Er zijn 10 bekeuringen voor het niet dragen van autogordels uitgeschreven, voornamelijk aan ouders die hun kinderen naar school toe brachten.
Er is verder gecontroleerd bij de voetgangersoversteekplaats in de Dorpsstraat. Vier automobilisten zijn daar bekeurd. Zij verleenden geen voorrang aan een voetganger op het moment dat deze zich op een VOP (voetgangersoversteekplaats) bevond.

Aanhoudingen wegens belediging

ROOSENDAAL: Maandagavond kreeg de politie kort voor 21.00 uur een melding van overlast van scooters aan het Paulijnenveld. Toen een politiesurveillance ter plaatse kwam, was echter geen overlast te bespeuren. Een van de politiemensen besloot vervolgens nadere informatie in te winnen bij een aantal buurtbewoners, die in een openstaande garage aan het klussen waren. Deze mensen waren echter niet bijzonder gecharmeerd van de komst van de politiemensen en lieten dat ook duidelijk merken. Toen de politiemensen daarop aanstalten maakten om te vertrekken, verscheen de 34-jarige echtgenote van een van de klussende mannen ten tonele, die in niet mis te verstane bewoordingen haar ongenoegen over de komst van de mannen mededeelde. Toen zij daarbij ook, ten overstaan van meerdere getuigen, provocerende gebaren maakte, besloten de politiemensen haar aan te houden. De 37-jarige echtgenoot van de vrouw bemoeide zich echter met de aanhouding en bedreigde een van de politiemensen met een opgeheven schop. De tweede politieman heeft hierop, ter verdediging van zijn collega, zijn dienstwapen moeten trekken. Uiteindelijk is de 37-jarige man door de politie aangehouden, alsmede zijn 12-jarige zoontje, die luidkeels en in heftige bewoordingen de aanhouding van zijn vader veroordeelde. De echtgenote is uiteindelijk niet direct aangehouden, omdat zij op het moment dat de zaak speelde, de zorg voor een peuter op zich nam. Zij is in de loop van dinsdag 8 april door de politie gehoord; haar echtgenoot is inmiddels in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij

RUCPHEN: In de Helakkerstraat is dinsdagmiddag door de politie een hennepkwekerij aangetroffen, bestaande uit ca. 300 planten. De kwekerij was gevestigd in een garagebox en een naastgelegen container. Alle aangetroffen goederen die tot de hennepkwekerij behoren, werden in beslag genomen. De planten werden door de gemeente vernietigd.

Inbraak berging

ROOSENDAAL: Woensdag is ingebroken in een berging van een flatwoning in de Lodewijkdonk. De dader heeft een deur geforceerd om binnen te komen. Uit de berging zijn diverse gereedschappen gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Twee personen aangehouden na diefstal van kleding

ROOSENDAAL: Maandagnacht zijn twee mannen, een 42-jarige inwoner uit Dordrecht en een 33-jarige inwoner uit Roosendaal, op heterdaad aangehouden. De politie kreeg van een getuige te horen dat er kleding werd gestolen uit een kledingcontainer in het Tolbergcentrum. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam had het tweetal een gereedstaande bestelbus al tot de nok toe gevuld met kleding. De verdachten zijn dinsdagmiddag, na verhoor, heengezonden. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bron: Henk Snepvangers