Ingezonden persbericht


Persbericht:

Van: Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN)

Leeuwarden, vrijdag 4 april

Nummer: 03-006

SNN subsidieert verbetering publieksvoorzieningen TT Circuit Assen

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) subsidieert de verbetering van de infrastructuur en publieksvoorzieningen van het TT Circuit Assen. De bestuurscommissie Stedelijke Ontwikkeling van het SNN heeft 26 maart een bedrag van in totaal ¬ 5.200.000,-(euro) beschikbaar gesteld.

Van de SNN-bijdrage komt ¬ 2.600.000,- (euro) uit EZ/Kompas en een zelfde bedrag uit EFRO/D2. EFRO staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Onder de aanpassingen vallen onder andere de aanleg van tribunes met in totaal 6.800 zitplaatsen, de aanleg van toiletunits en de aanleg van 150.000m² parkeerplaatsen bij de noordlus van het TT Circuit Assen. Ook wordt er een bufferzone aangebracht tussen het circuit en het natuurgebied het Witterveld.

De verbeteringen van de infrastructuur en de publieksvoorzieningen vormen de laatste fase in een groot investeringsplan van ruim ¬ 30 miljoen (euro) dat in 1998 is gestart. Het doel is om het aantal jaarlijkse bezoekers te laten groeien naar 800.000 in 2010.

Het SNN vindt dat het project bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van een van de belangrijkste multifunctionele evenementenaccommodaties in het Noorden en dat het aansluit bij de doelstellingen van het Kompasprogramma, en in het bijzonder met de hoofddoelstelling: het duurzaam versterken van de ruimtelijk-economische structuur van Noord-Nederland.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht