Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-04-2003
Persberichten van dinsdagmiddag 8 april 2003

Ernest Zinsmeyer verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur. Nadere informatie over deze berichten bij Bert Peters.

Diefstal drachtige geit
MEPPEL In de nacht van maandag op dinsdag werd vanaf de dierenweide aan de Jan Tooroplaan een drachtige rood/bonte geit (Lakenvelder) weggenomen. De dierenweide is in gebruik bij de buurtvereniging Hesselingen en volgens de 50-jarige aangever is de emotionele waarde vele malen groter dan de geldwaarde (50 euro) Het dier moet over ongeveer anderhalve week bevallen.

Diefstal uit bedrijf
ASSEN In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de AHG Fokkerstraat. De buitendeur werd geforceerd en binnen werden nog eens twee binnendeuren geforceerd. Uit een kantoortje werd geld weggenomen, ruim 10000 euro. Een 47-jarige man uit Assen deed uit naam van het bedrijf aangifte.

ASSEN Op maandagavond werden 8 laptops weggenomen uit een bedrijf aan de Amerikaweg. Het is nog niet bekend hoe de dader(s) is (zijn) binnengekomen. Schadebedrag niet bekend. Een 37-jarige man uit Groningen deed namens het bedrijf aangifte.