AutoRai

8-4-2003

Lezers van Motor Klassik geven Audi TT Coupé hoge notering

De lezers van het Duitse klassiekertijdschrift Motor Klassik hebben twee producten van Audi AG een hoge notering gegeven. Bij de voor het eerst gehouden verkiezing Klassiekers van de Toekomst eindigde de Audi TT Coupé in de categorie sportwagens op de tweede plaats.

De Audi A2 kreeg brons in de compacte klasse en eindigde dus op de derde plaats. Circa 10.000 lezers brachten hun stem uit voor deze verkiezing, waarbij ze uit een selectie van actuele automodellen de autos moesten kiezen die het in zich hebben om klassiekers te worden. De Audi TT Coupé is vanaf 1998 op de markt en vertegenwoordigt het karakteristieke Audi-design in zijn meest elementaire vorm.

De talrijke prijzen en onderscheidingen in vele landen bevestigen het intelligente concept van de Audi A2. Op consequente wijze bundelt het compacte Audi-model de ervaringen van Audi AG als pionier bij het bouwen van lichtgewicht autos. Door het Audi Space Frame ASF is de aluminium carrosserie van de A2 meer dan 40 procent lichter dan een vergelijkbare auto die op conventionele wijze van staal geconstrueerd zou zijn.