AutoRai

8-4-2003

Sportiviteit centraal tijdens Audi A-Selectie Show

Tijdens het Paasweekeinde presenteren de gezamenlijke Audi A-Selectie dealers meer dan 120 geselecteerde gebruikte Audis in de showroom van Audi-importeur Pon in Leusden.

Op deze show wordt een gevarieerde selectie van niet van nieuw te onderscheiden Audis gepresenteerd. De Audi A-Selectie Show staat in het teken van sportiviteit.

De fameuze topsporters uit de Audi-renstal zijn ook op de show aanwezig. Zo zijn de sportwagen Audi R8 en de Abt-Audi TT-R tijdens de Audi A-Selectie Show in Leusden te bewonderen. Bovendien maakt iedereen die tijdens de show een Audi koopt, kans op twee VIP-kaarten voor de DTM-race op Circuit Park Zandvoort van 19 tot en met 21 september.

Openingstijden en locatie
De Audi A-Selectie Show vindt plaats bij Audi-importeur Pons Automobielhandel, Zuiderinslag 2 (industrieterrein Paardenmaat) te Leusden. In de Audi-showroom zijn de Audis uit de A-Selectie te vinden.

De show is geopend op de volgende dagen en tijden: Donderdag 17 april van 12.00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag 18 april van 12.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag 19 april van 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 20 april gesloten (eerste paasdag)
Maandag 21 april (tweede paasdag) van 10.00 uur tot 17.00 uur

De Audi A-Selectie collectie
Alle Audi-modellen, van de compacte Audi A2 tot en met de luxueuze Audi A8, inclusief de sportieve Audi TT en Audi TT Roadster, zijn tijdens de Audi A-Selectie Show vertegenwoordigd. Audis uit de A-Selectie collectie zijn zorgvuldig geselecteerd en geprepareerd en voldoen aan strenge criteria. Kopers kunnen rekenen op een aantal zekerheden, zoals een jaar lang volledige Audi-garantie en levenslange Audi-mobiliteitsgarantie. Bovendien zijn er opties, zoals de mogelijkheid tot het verlengen van de Audi-garantie alsmede aantrekkelijke financieringsaanbiedingen.

Sport en techniek
Sportiviteit staat dit jaar centraal tijdens de Audi A-Selectie Show. Audis spreekwoordelijke Voorsprong door techniek wordt immers nergens zo duidelijk bewezen als in de autosport. In de jaren tachtig zorgde Audi voor een revolutie in de rallysport met de inmiddels legendarische Audi quattro. In de jaren negentig was Audi met de vierwielaangedreven quattro-modellen nagenoeg onverslaanbaar in de toerwagens. Met de sportwagen Audi R8 won het merk in 2000, 2001 en 2002 driemaal achtereen de loodzware 24 Uur van Le Mans. Deze uitzonderlijke prestatie werd in de laatste twee jaar mede mogelijk gemaakt door toepassing van directe brandstofinspuiting volgens de FSI-technologie. Inmiddels is deze technologie, naast quattro, ook in de serieproductie doorgevoerd.

Audi R8
De Audi R8 is een van de succesvolste raceautos in de historie van de autosport. In 1999 debuteerde Audi met een eigen fabrieksteam in de 24 Uur van Le Mans en behaalde direct een podiumplaats. In de drie daaropvolgende jaren domineerde Audi als geen ander de klassieke lange-afstandsrace in Frankrijk. In 2000 eindigden de drie ingeschreven Audis op de eerste drie plaatsen. De regenrace van 2001 leverde een dubbelzege op voor de twee Audis die aan de start stonden. In 2002 vierde Audi niet alleen de derde overwinning op rij waarmee men de wisselbeker definitief mee naar Ingolstadt mocht nemen maar was er tevens opnieuw een drievoudige zege voor de drie fabrieksteams. Volgens de specificaties van 2002 leverde de 3,6 liter V8-turbomotor een vermogen van zon 610 pk en een koppel van 700 Nm. In het seizoen 2003 komen klantenteams uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan met de Audi R8 uit.

Abt-Audi TT-R
De Abt-Audi TT-R is de kampioensauto uit de Deutsche Tourenwagen Masters, de DTM. Vorig jaar behaalde de Fransman Laurent Aiello met deze auto de titel in de klasse, die algemeen wordt beschouwd als het toonaangevende toerwagenkampioenschap van Europa. Coureurs van het Team Abt Sportsline wonnen met de Abt-Audi TT-R vorig jaar vijf van de in totaal tien races, waaronder de wedstrijd op het Nederlandse Circuit Park Zandvoort. De Abt-Audi TT-R wordt aangedreven door een vierliter V8-motor, goed voor een vermogen van zon 460 pk. Ook dit jaar is de DTM weer in Nederland te gast, van 19 tot en met 21 september vindt op Circuit Park Zandvoort de negende en voorlaatste race van het seizoen plaats. Iedereen die tijdens de Audi A-Selectie Show een Audi koopt, maakt kans op twee VIP-kaarten voor dit evenement.

Informatie over Audi A-Selectie
Voor meer informatie over de Audis die worden aangeboden tijdens de Audi A-Selectie Show en over de overige gebruikte Audis uit de A-Selectie is er de Audi Gebruikte Wagen Informatielijn, te bereiken via telefoonnummer 0900 27 35 328 ( 0,20/min.) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Zie ook www.audi.nl.