Dienstenbond CNV

Akties bij Atos Origin?
07-04-2003

Na het mislukken van het septemberoverleg van 2002 waarin afspraken gemaakt dienen te worden inzake de loonontwikkeling voor 2003, is nu ook het overleg over de arbeidsvoorwaarden voor de nieuwe CAO vastgelopen.

Stelde Atos Origin voor de loonontwikkeling de nullijn vast, in het kader van het arbeidsvoorwaardenoverleg wenste Atos Origin niet tegemoet te komen aan het voorstel van de CNV Dienstenbond om voortaan in de CAO afspraken te maken over de loonontwikkeling. Door dit voorstel wordt het septemberoverleg overbodig en komen in het vervolg alle CAO-onderwerpen in één overleg aan bod zodat vanuit een totaalplaatje tot een akkoord kan worden gekomen.

Atos Origin heeft duidelijk laten weten niets te voelen voor het opnemen van een loonparagraaf in de huidige CAO. Ook heeft men ons nogmaals uitdrukkelijk laten weten niet te willen praten over salarisaanpassingen voor 2003.

Wel wilde Atos Origin met ons praten over een aantal door Atos Origin voorgestelde veranderingen van de CAO. Deze voorstellen van de directie betekenen alleen maar verslechteringen van de huidige CAO. Zo wil Atos Origin de loondoorbetaling tijdens het eerste ziektejaar beperken en diverse kostenvergoedingen terug dringen.

Aangezien het voor de CNV Dienstenbond volstrekt zinloos is om alleen maar over verslechteringen voor de medewerkers te praten hebben wij het CAO- overleg opgeschort. Wij zullen op korte termijn vergaderingen beleggen teneinde onze leden te raadplegen over de te volgen koers. U krijgt van mij binnenkort een uitnodiging voor deze vergadering.

Zijn uw collega's al lid?
Meer dan ooit is het nu belangrijk dat meer medewerkers lid worden van de CNV Dienstenbond. Ik doe dan ook een dringend beroep op u om uw collegas te overtuigen van het belang van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond.
Word nu lid!
Maak kennis met ons uitgebreide dienstenpakket

Vragen
Met vragen kunt u bellen naar Leo Steegemans, tel: (040)2116674. Onze leden (ingelogd) kunnen reageren via deze pagina.