Dienstenbond CNV

Akties bij Oranjewoud; waar gaat het om?
07-04-2003

Zoals u waarschijnlijk weet hebben de bonden het CAO overleg bij Oranjewoud afgebroken omdat er na vier maanden onderhandelen nog geen enkel zicht was op een acceptabel resultaat. Het uiterste waarmee de bonden akkoord willen gaan ligt ver af van het uiterste dat Oranjewoud u wil bieden.

Waar gaat het om?
Het gaat om de loonsverhoging. Het is normaal gesproken de bedoeling dat een werkgever in ieder geval probeert de lonen van haar werknemers waardevast te houden. De lonen moeten dan meestijgen met de gestegen kosten van levensonderhoud, waarbij wij uiteraard het liefst iets meer afspreken. Op centraal niveau is tussen werkgevers, bonden en de overheid echter afgesproken dat de loonsverhogingen zullen worden gematigd tot maximaal het niveau van de inflatie. Dat is 2,5% voor het jaar 2003. Uw CAO liep echter af in november 2002. Om uw loon waardevast te houden zou een structurele loonsverhoging van 3% nodig zijn voor een CAO van november 2002 t/m december 2003. Met de eindvraag van de bonden (2% per 1 januari 2003) zou uw loonsverhoging al behoorlijk onder inflatieniveau uitkomen. Oranjewoud wil echter niet verder gaan dan een structurele loonsverhoging van 0,5% per december 2003! Dat betekent feitelijk geen loonsverhoging over 14 maanden, terwijl de kosten van levensonderhoud gemiddeld 3% zijn gestegen in die periode.

De argumentatie
De directie van Oranjewoud verkoopt het standpunt dat werknemers geen recht zouden hebben op loonsverhoging met oneigenlijke argumenten. In de discussie voert het argument van de directie de boventoon dat het pensioenfonds Oranjewoud geen structurele loonsverhoging zou kunnen dragen. Wij vinden het belachelijk dat de positie van het pensioenfonds bepaald of er ruimte is voor loonsverhoging. Uiteraard hoort alleen de financiële positie van de onderneming in die discussie een rol te spelen. Het pensioenfonds staat daar in principe buiten. Daar komt bij dat het standpunt, dat de lonen niet verhoogd kunnen worden om het mogelijk te maken uw pensioen te laten stijgen met de loonsverhoging, een behoorlijk onlogische redenatie is. Ook is het zo dat de directie een deels onjuist en zeer gekleurd beeld schetst van de positie van het pensioenfonds. In onze ogen misbruikt Oranjewoud het pensioenfonds om te kunnen bezuinigen op uw salaris. Een tweede argument dat van de zijde van de directie een rol speelt is dat Oranjewoud op dit moment veel opdrachten zou missen omdat de tarieven te hoog zijn. De loonkosten zouden daarom niet mogen stijgen. In werkelijkheid zijn de externe tarieven in 2003 gewoon verhoogd, los van uw loonsverhoging. Dat argument raakt kortom kant noch wal.

Er is geen andere conclusie mogelijk dan dat de directie van Oranjewoud zich heeft vastgelegd op een weinig realistische begroting en dat dat uit uw portemonnee moet komen.

Eenmalige loonsverhogingen
De directie van Oranjewoud is wel bereid een eenmalige loonsverhoging te bieden van 1%. U krijgt dan een eenmalig bedrag waarvan u de helft inlevert bij de fiscus, waarover geen vakantiegeld en dergelijke wordt berekend, dat niet meetelt voor het pensioen en niet meetelt voor werknemersverzekeringen. De bonden zijn daar geen voorstander van omdat uw (uur)loon feitelijk niet wordt verhoogd. Het is dus in geen geval een compensatie voor de gestegen kosten van levensonderhoud. In de volgende jaren werkt de loonsverhoging niet door.

Geen CAO meer?
We komen er niet uit. Vraag en aanbod liggen te ver uit elkaar, terwijl geen der partijen bereid is nog verder op te schuiven. Er komt niet opnieuw een CAO Oranjewoud tot stand als de directie niet alsnog akkoord gaat met onze eindvraag. De CAO 2001/2002 heeft nog een juridische nawerking van een jaar (dus tot november 2002). Daarna heeft Oranjewoud in principe geen arbeidsvoorwaardelijke regels meer. Uw rechten beperken zich dan tot de wettelijke minimumregelingen, zoals de Wet Minimumloon. Of de regelingen die er nu bestaan bij Oranjewoud na november worden voortgezet is dan afhankelijk van de goede wil van de werkgever. In principe vervallen uw arbeidsvoorwaardelijke aanspraken voor zover die niet in uw arbeidscontract zijn opgenomen.

Waarom akties?
Veel werknemers van Oranjewoud vinden dit een ongewenst perspectief. Een relatief groot aantal werknemers heeft daarom de vakbondsvergaderingen bezocht over de laatste CAO onderhandelingen. Uw collegas gaven in deze vergaderingen vrijwel unaniem aan dat het eindbod van uw werkgever absoluut onredelijk te noemen is. Ook was er vrijwel unanieme steun voor het tot stand brengen van een CAO op basis van de eis van de bonden.
In de vergaderingen gaven uw collegas aan door middel van akties te willen voorkomen dat Oranjewoud zich schaart in de reeks van bedrijven die geen CAO hebben. De bonden willen dat streven (en daarmee de akties) ondersteunen.
We zijn in een stadium waar de bonden niet langer zonder aktieve inbreng van alle werknemers de kolen uit het vuur kunnen halen. Als u nog een CAO wilt zult u daar als werknemers gezamenlijk achter moeten gaan staan.

Gelukkig is er een aktiecomité opgericht onder uw collegas vanuit verschillende vestigingen. De leden van dat comité zullen op korte termijn uw medewerking vragen aan akties, die er op gericht moeten zijn een krachtig signaal aan de directie af te geven. Wij willen u dringend verzoeken aan deze akties deel te nemen. Om te beginnen willen wij u als vakbondslid, verzoeken dit bericht te verspreiden onder uw collegas.

Verklaring
Met het actiecomité (12 collegas vanuit verschillende vestigingen) is afgesproken om in eerste instantie een duidelijk signaal af te geven door een verklaring te tekenen en naar Oranjewoud op te sturen.

Handtekeningenlijst
De handtekeningenlijst zal in de daarop volgende week in een CAO manifestatie worden aangeboden aan de directie in Heerenveen. Wij zullen er zeker voor zorgen dat die manifestatie opvalt. Over de precieze organisatie zullen wij u later berichten, maar noteert u 15 april vast in uw agenda.

Vragen
Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij bestuurder Siegbert van der Velde, tel: (0512)583440.