Productschap Wijn

Nieuws

Marketing Communicatie in Wijn & Gastronomie

PERSBERICHT

April 2003


Nieuw full service bureau in Nederland: ALTEREGO

Het marketing communicatiebureau Alterego is met succes op 1 januari 2003 officieel van start gegaan. Het bureau is opgericht door Michel Le Roux en Yuri Pieplenbosch. Het specialisme op het gebied van wijn en gastronomie blijkt te beantwoorden aan een groeiende vraag vanuit de markt. In korte tijd heeft Alterego een volwaardig, internationaal klantenpakket geworven. De voornaamste klanten zijn wijnleveranciers, verspreid over de hele wereld, van Frankrijk naar Australië en Argentinië. Alterego is ambitieus en wil uitgroeien tot een internationaal full service bureau, gespecialiseerd in wijn en gastronomie. Van strategische marketing tot sales promotion, van mediaplanning tot public relations: Alterego biedt een breed dienstenpakket aan zijn specifieke klanten.

Michel Le Roux (39), Algemeen Directeur, heeft zijn sporen in de afgelopen 10 jaar verdiend bij Sopexa (promotiebureau voor Franse wijnen en levensmiddelen) en als Marketing Director bij het wijnagentschap De Waal Zey & Engels. Hij heeft een duidelijke visie op de wijn- en gastronomiemarkt in Europa: "De unieke identiteit van de producten moet meer aansluiting gaan vinden bij de behoeftes van de moderne consument. Onze concepten slaan een culturele brug tussen producent en consument".

Yuri Pieplenbosch (29), Creatief Directeur, is na de nodige bureau ervaring al een aantal jaar eigen ondernemer. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van campagnes en begeleidt het gehele creatieve proces, van concept tot productie. Zijn benadering is eigentijds en eigenzinnig om optimaal aansluiting te vinden bij de trendgevoelige consument. "Wijn moet toegankelijk gemaakt worden voor de jongere generatie. Het stof moet er af."

Met een volledig netwerk van vakspecialisten op het gebied van onderzoek, mediaplanning, PR, nieuwe media en productie, biedt Alterego alles wat de opdrachtgever nodig heeft om succesvol op de Europese markt te opereren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel Le Roux.

ALTEREGO BV Marketing in Wine & Gastronomy
Johan van Oldebarneveltlaan 60, 2508 EH Den Haag Tel : +31 (0) 70 33 89 440 Fax : +31 (0) 70 33 89 441

e-mail: info@wineandgastronomy.com

website: www.wineandgastronomy.com


Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum