Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-04-2003 2e persbericht van dinsdag 8 april 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven: Onderzoek overval in woning afgerond De politie van Eindhoven-Strijp heeft het onderzoek naar de daders van een overval op de bewoners van een woning aan de Pieter Stockmanlaan in Eindhoven afgerond. Tijdens het onderzoek zijn vijf verdachten aangehouden. Het zijn Eindhovenaren tussen de 18 en 20 jaar oud. De bewoners van de woning aan de Pieter Stockmanlaan werden op zaterdagavond 1 februari rond 22.00 uur overvallen door drie personen. De overvallers droegen bivakmutsen en dreigden met een mes. Zij eisten de inhoud van de kluis. Onder bedreiging werd de kluis geopend en het geld en de sieraden werden meegenomen. De bewoners werden geboeid in de woning achtergelaten. In het onderzoek kwam de politie bij drie verdachten van de overval en een man die hen mogelijk had getipt over de aanwezigheid van de kluis. Zij werden alle vier op 7 februari aangehouden. Bij huiszoekingen werden een mes, bivakmutsen en een deel van de buit gevonden. Later is ook nog een heler aangehouden die voor hen een deel van de buit heeft verkocht in Antwerpen. Van het geld en de opbrengst van de verkoop van de buit is dure kleding gekocht. Deze kleding is in beslaggenomen. Verder is het geld opgegaan aan uitgaan. Overigens bleek dat de verdachten nog meer overvalplannen hadden. De drie verdachten van de overval zitten nog vast. Zij moeten op 20 mei voor de rechter verschijnen.

Eindhoven: Vrouw van de fiets geslagen
Een 21-jarige vrouw uit Eindhoven heeft maandag aangifte gedaan van een mishandeling op zaterdag 5 april. Zij reed op die dag rond 17.10 uur over het fietspad van de Bezuidenhoutseweg. Zij snorfietste in de richting van Woensel. Voor haar reed een man op een fiets. Hij reed nogal links op het fietspad en de vrouw belde om te passeren. Toen zij de man passeerde duwde hij haar waardoor ze bijna ten val kwam. Zij stopte. De man kwam op haar af en hij sloeg haar met de vuist in het gezicht. De vrouw kwam ten val en de man schopte haar enkele keren tegen het hoofd. Daarna verdween de man nadat enkele passanten zich ermee bemoeiden. De vrouw had enkele kneuzingen in het gezicht en een deel van een tand was afgebroken. Zij is in het ziekenhuis behandeld. De dader is niet meer gevonden en de politie is op zoek naar getuigen van deze ergerlijke mishandeling. De dader zou tussen 22 en 30 jaar oud zijn, blank, zwarte jack en zwarte baseballcap, lichte broek. Hij had een fors postuur, is 1.80 tot 1.85 m groot en heeft een rond gezicht.

Eindhoven: Man met vervalst paspoort aangehouden Op het bureau van de Vreemdelingenpolitie aan de Noord Brabantlaan is dinsdag om 13.40 uur een 19-jarige Soedanees aangehouden. De man legitimeerde zich met een Brits paspoort. Uit onderzoek bleek dat paspoort vervalst was. Het stond ook op een andere naam als die van de verdachte. De Soedanees is ingesloten voor onderzoek. In de papieren die hij bij zich had bleek zijn ware identiteit te staan.

Middelbeers: Snelheidscontrole
Op de Westelbeersedijk is dinsdag tussen 8.45 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 313 passanten reden er 31 te hard. De snelste reed 109 km/u. 80 is toegestaan.

Oostelbeers: Inbraken

· In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. De voordeur is opengebroken en uit de zaak is de spaarkas gestolen. De gokkast is opengebroken en daaruit is geld weggenomen. Hoeveel geld er weg is, is onbekend. · Dinsdag tussen 2.30 en 12.00 uur is ingebroken in een woning aan de Gaststraat. Er is een ruit van de voordeur ingeslagen. Uit de woning verdwenen een gsm, een horloge en 275,=.

Bladel: Verdachten overval aangehouden
Dinsdagmorgen zijn twee 16-jarige jongens uit Bladel aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een overval op een cafetaria aan de Bleijenhoek in Bladel. Daar kwam op 19 maart rond 21.15 uur een gemaskerde jongen de zaak binnen en eiste onder bedreiging van een pistool geld. Hij kreeg dat geld, enkele honderden euros, en verliet de zaak. Buiten stond een tweede jongen met een bromfiets te wachten. De overvaller sprong achter op de bromfiets en beide jongens verdwenen. De politie deed onderzoek met als resultaat de twee aanhoudingen van vandaag. De twee Bladelse jongens zijn voor onderzoek ingesloten.