Ingezonden persbericht


== Persbericht ==

VEERTIENDE BODE UITGEVERIJ EN DRUKKERIJ VORSSELMANS

Bredase Bode voortaan ook op zondag

ZUNDERT - In deze economisch sombere tijd, waarin onder meer uitgeverijen van dag- en weekbladen worden getroffen, vormt Uitgeverij en Drukkerij Vorsselmans uit Zundert een positieve uitzondering. Deze week verschijnt de veertiende editie van haar succesvolle huis-aan-huisbladen De Bodes. De Bredase Bode krijgt een zusje, dat voortaan bij iedereen in Breda elk weekend in de bus ligt.

Met de uitbreiding met een veertiende editie zet Uitgeverij en Drukkerij Vorsselmans een uiterst succesvol jaar voort. In 2002 vierde het Zunderts bedrijf zijn 100-jarig bestaan en nam het zijn intrek in een riant nieuw onderkomen aan de Bredaseweg. Als klap op de vuurpijl kreeg de uitgeverij koninklijke erkenning in de vorm van het Hofleverancierschap.

Bredanaar/Bredase Bode
Ruim tien jaar geleden (10 februari 1993) werd de gemeente Breda voorzien van een huis-aan-huisblad van Uitgeverij en Drukkerij Vorsselmans. De Bredanaar lag vanaf die dag elke woensdag op de deurmat van alle Bredase huishoudens. Die naam werd op 1 januari 1998 veranderd in 'De Bredase Bode'. Om de eenheid van de kranten naar buiten toe zichtbaarder te maken, veranderden alle dertien titels van de huis-aan-huisbladen van Vorsselmans in 'Bodes'. Meteen vanaf de allereerste uitgave was De Bredanaar een populair medium. Dit kwam mede door de grote hoeveelheid verenigingsnieuws, aangevuld met interessante en prettig leesbare verhalen van de eigen redactie. Een aandeel in het succes van het huis-aan-huisblad heeft zeker ook het 'Breda van Weleer' gehad. In deze rubriek neemt Rinie Maas de lezers wekelijks mee terug in de tijd. Dit succes resulteerde vorig jaar in de uitgave van het boek 'Gouwe Gasten Goei Volluk', waarin een deel van de 'Weleer-verhalen' in een nieuw jasje staat afgedrukt. Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de gemeente Breda heeft Uitgeverij en Drukkerij Vorsselmans voor eigen risico dit verzamelwerk succesvol uitgegeven.

Succes
Het succes van De Bodes is vooral te danken aan het lokale karakter van de bladen. Dit weten de lezers en ook de adverteerders te waarderen. Dat succes wordt nu uitgebreid met een veertiende editie. Directeur W. Vorsselmans vindt het logisch, dat de Bredase Bode voortaan ook in het weekend verschijnt. "Breda is de grootste gemeente van West-Brabant. In de andere drie grote gemeenten, Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-Leur, verschijnt al jarenlang een Bode in het weekend. Het is dan logisch, dat we ook in Breda met een weekendbode komen", aldus Vorsselmans. De Bredase Bode Zondag krijgt hetzelfde vertrouwde karakter als haar 'broertje' op woensdag. "Maar wel met enkele leuke extraatjes", vult hoofdredacteur J.W. van Bodegom aan. "Enkele populaire rubrieken, zoals 'Ter Zijde', 'Gezond en Wel' en de 'Exposities' verhuizen naar de zondaguitgave. Bovendien verschijnt het 'Breda van Weleer' voortaan zowel op woensdag als op zondag. Daarnaast zijn er plannen voor nieuwe rubrieken en komt de redactie met nog meer goede artikelen die met veel plezier gelezen zullen worden."

De eerste Bredase Bode Zondag verschijnt zondag 13 april. De redactie en de advertentie-afdeling zijn te bereiken via tel. 076-5998111.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht