( BW)(CA-ISLAND-PACIFIC)(SVI) Island Pacific ondertekent licentieovereenkomst met Retail Variations; grote Britse kleinhandelsgroep gaat merchandisingoplossing in de hele organisatie doorvoeren

Redactie Business/High-Tech

IRVINE, Calif.--(BUSINESS WIRE)--7 april 2003--Island Pacific, een afdeling van SVI Solutions, Inc. (AMEX:SVI), maakte vandaag de ondertekening van een onbeperkte licentieovereenkomst met Retail Variations bekend. Dat is een belangrijke kleinhandelsgroep met vele merken en vele kanalen, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

De licentieovereenkomst bestrijkt het Merchandise Management-systeem van Island Pacific, waaronder de modules Merchandising, Financials, Sales Audit, Warehouse, Events en Ticketing. "Twee van onze kleinhandelsmerken, Past Times en SF Cody, zijn klanten van Island Pacific," aldus Robin Klein, Chairman van Retail Variations. "Wij zijn zeer opgetogen over de prestaties van hun merchandisingoplossingen en hebben beslist het systeem in heel onze kleinhandelsgroep door te voeren." Naast de geschenkenwinkels Past Times en SF Cody heeft Retail Variations Manners Mail Order en Ocean overgenomen, die gespecialiseerd zijn in luxueuze binnenhuisinrichting en accessoires, en Hawkshead, dat zich toespitst op kwalitatief hoogstaande buitenkledij en accessoires.

"Steun van de meerkanaals-exploitaties en schaalbaarheid zijn twee belangrijke redenen waarom Retail Variations onze merchandisingoplossing heeft gekozen," zei John Frabasile, President van Island Pacific International. "Naarmate ze blijven groeien via onze overnames kan Retail Variations erop vertrouwen dat het in staat zal zijn de exploitaties van het bedrijf te ondersteunen, ongeacht welk soort kleinhandelaar ze overnemen, of hoe groot zijn omvang is. Wij hebben deze flexibiliteit bewezen via de geslaagde levering van onze oplossingen aan een uiteenlopende klantenkring van kleinhandelaars over de hele wereld."

Island Pacific staat in Stand 20 op het Global Retail Technology Forum, van 8 tot 10 april 2003 in Parijs, Frankrijk. Deze jaarlijkse conferentie brengt de belangrijkste IT-beslissingnemers van grote regionale en wereldwijde kleinhandelaars uit de hele wereld samen om ideeën uit te wisselen.

Over Island Pacific

Met meer dan 130 klanten over de hele wereld, die goed zijn voor meer dan 31.000 winkels, heeft Island Pacific de meest wijdverspreide, meest schaalbare en meest betrouwbare software voor detailhandelaars genomen, en heeft het, in overleg met klanten- en partnerbedrijven, de meest creatieve en betaalbare software- en serviceoplossingen voor detailhandelaars ontwikkeld. InFocus en InVision zijn de kernproducten van het bedrijf; ze werken op IBM-iSeries en AS/400-platforms. Island Pacific, dat in 1978 werd opgericht, heeft zijn hoofdzetel in Irvine, Californië (VS) en kantoren in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Island Pacific is te vinden op www.islandpacific.com of info@islandpacific.com.

Over SVI

SVI, dat zijn hoofdzetel heeft in Carlsbad, CA, produceert meerkanaals-technologieoplossingen aan detailhandelaars. Het productengamma van het bedrijf omvat zowel winkelsystemen als bedrijfsbeheer, merchandising en direct-to-consumer-oplossingen. Als aanvulling op dit gamma biedt het bedrijf ook een uitgebreid menu van professionele diensten aan, met inbegrip van advies- en implementatiediensten, evenals diensten inzake technisch en projectmanagement. SVI heeft kantoren in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De dochteronderneming van SVI, SVI Training Products, is een vooraanstaande leverancier van hypermoderne educatieve software voor de PC, hulpmiddelen voor klantspecifieke aanpassing en software voor de beoordeling van vaardigheden, bestemd voor onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Meer informatie over SVI is te vinden op www.svisolutions.com.

Bepaalde uitspraken in dit persbericht betreffende zaken die geen historische feiten zijn, zijn uitspraken over de toekomst. Deze uitspraken hebben betrekking op toekomstige gebeurtenissen of op de toekomstige prestaties van het bedrijf. Deze uitspraken zijn slechts voorspellingen. Omdat zulke uitspraken over de toekomst risico's en onzekerheden inhouden, kunnen de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die in die uitspraken over de toekomst worden geïmpliceerd. Factoren die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de risicofactoren die opgesomd zijn in Formulier 10-K van het bedrijf (met wijzigingen) voor het boekjaar eindigend per 31 maart 2002 en andere risicofactoren die van tijd tot tijd worden geïdentificeerd in de documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission. SVI verbindt zich er niet toe publiek herzieningen op de uitspraken over de toekomst vrij te geven, waarin gebeurtenissen of omstandigheden zouden worden weergegeven na de datum van dit persbericht of waarin het voorvallen van onverwachte gebeurtenissen zou worden weergegeven.

--30--JC/la*

CONTACT: Island Pacific, Irvine, Calif. Ron Koren (Relaties met de media), +1.949.440.3193 rkoren@islandpacific.com of SVI Solutions, Inc., Carlsbad, Calif. Tricia Skoda (Relaties met beleggers), +1.760.496.0248 tskoda@svisolutions.com

ESHEET: 4370573