Ingezonden persbericht

Ruimtebesparing en Badkamercultuur

Nieuwe serie van Italiaanse designer Citterio

AMERSFOORT, 20030408 -- Puristisch design voor hoogwaardige badkamercultuur / Acht wastafelvarianten, closet, bidet en wastafelonderkasten voor perfect op elkaar afgestemd totaalbeeld / Doordacht concept voor ruimtebesparende inrichting / Ook leverbaar met de onderhoudsvriendelijke oppervlaktelaag 'KeraClean' / Verkrijgbaar bij de Sanitair Specialist /

Keramag introduceert een nieuwe, bijzondere design badkamerserie met de naam '500 by Antonio Citterio'. De vooraanstaande Italiaanse architect en designer Antonio Citterio tekende voor het design. Werk van deze designer is onder andere te bewonderen in het Museum of Modern Art (New York) en in Centre Pompidou (Parijs). Het ruimtebesparende badkamerconcept omvat in totaal acht zowel symmetrische als asymmetrische hoek- en wandwastafels, een wandcloset en een wandbidet.

De voor de serie zo kenmerkende maatvoering van 500 mm is verwerkt in de naam van de serie: '500 by Antonio Citterio'. Voor nagenoeg alle producten uit deze serie is een breedte en/of diepte van 500 mm toegepast. Daardoor biedt de serie nieuwe mogelijkheden voor een ruimtebesparende inrichting van de badkamer.

De architectonisch vormgegeven wastafelvarianten met hun bijzonder diepe waskom, compenseren die reductie in maatvoering ruimschoots in comfort en functionaliteit.

De serie biedt een keuze uit wastafels in diverse afmetingen; 100 x 50 cm met een aflegmogelijkheid links of rechts van de waskom, een hoekwastafel met een zijlengte van 49,5 cm, twee opbouwwastafels zonder aflegmogelijkheid in de maat 52 x 38,5 cm, te combineren met een kraanplateau (52 x 50 cm) en drie wastafelvarianten in de maten 52 x 50, 70 x 50 en 90 x 44 cm. Alle in wit verkrijgbare keramische objecten worden naar wens voorzien van de onderhouds-vriendelijke oppervlaktelaag 'KeraClean'. De nieuwe serie wordt gecompleteerd door een wandcloset en wandbidet. Ook zijn twee in stijl harmoniërende wastafelonderkasten met een uitsparing voor de sifon leverbaar. Deze kasten zijn bedoeld voor toepassing in combinatie met de opbouwwastafels en uitgevoerd in een eigentijds eikendecor. Daarnaast biedt de serie twee verchroomde onderstellen en twee (eveneens verchroomde) handdoekhouders voor de symmetrische wastafel van 70 x 50 cm en de wastafel met aflegmogelijkheid in de grootte 100 x 50 cm. Voor een harmoniërend totaalbeeld adviseert Keramag de 'Atrio' kranen van Friedrich Grohe, de 'HV3' kranen van Vola, de 'New Waves' kranen van Kludi en de 'Meta Pur' of 'Yota' kranen van Dornbracht.



Ingezonden persbericht