Digitale Gemeente Houten

Masterplan Houten-Centrum weer op de rails

dinsdag 8 april 2003 - Bron: Gemeente Houten

Burgemeester en wethouders van Houten hebben naar aanleiding van ontwikkelingen in Den Haag dinsdag besloten de voorbereidingen voor de realisatie van het Masterplan Houten-Centrum te hervatten. De inspraak voor het Masterplan start binnenkort.

De Tweede Kamer drong eerder op dinsdag in een motie bij de minister van Verkeer en Waterstaat er op aan, dat reeds geplande nieuwe spoorprojecten - waaronder het traject Houten - Houten-Castellum - zonder uitstel worden uitgevoerd. De Kamer gaat niet accoord met het kabinetsvoorstel een aantal projecten voorlopig uit te stellen en met hierdoor vrijkomende middelen onderhoudswerkzaamheden aan het spoor te bekostigen. Geld voor deze werkzaamheden zoekt de minister maar elders op de rijksbegroting, aldus de Kamer.

Uitvoering van het spoorproject Houten - Houten-Castellum is een belangrijke voorwaarde voor het Houtense centrumplan. Door de sporen te verhogen en extra tunnels onder het spoor te maken, wordt de barrière die het spoortracé nu vormt, kleiner en krijgt het centrum van Houten de noodzakelijke ruimte om te groeien. Het openbaar vervoer per trein en bus in Houten en in de regio krijgt door het centrumproject een flinke impuls en voorzieningen als een moderne fietsenstalling worden eindelijk gebouwd.

Vorige maand was het kabinetsbesluit om Houten - Houten-Castellum uit te stellen voor B&W aanleiding de inspraakprocedure voor het centrumproject met onmiddellijke ingang stil te leggen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).