NEDERLANDS POLITIE INSTITUUT

NPI: Nederlandse politie krijgt prijs voor 0900-8844

De Nederlandse politie heeft met de invoering van het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844 (LTP) en de daaraan gekoppelde callcenters, de bereikbaarheid van de politie aanzienlijk vergroot en de afhandeling van de gesprekken geoptimaliseerd. De enorme vooruitgang in de serviceverlening naar het publiek en de voortvarendheid waarmee de opstartproblemen zijn aangepakt, zijn vanavond
(8 april) beloond met de uitreiking van de Contact Center Promotion Award aan de Raad van Hoofdcommissarissen (RHC). Bestuurslid Arnoud Koek van de NCCA overhandigde de prestigieuze prijs tijdens een gala-avond in hotel Hof van Holland in Nijkerk aan hoofdcommissaris Leon Kuijs, portefeuillehouder LTP.

De Nederlandse politie startte in het najaar van 2000 met de invoering van het LTP. Daarmee kwam een einde aan honderden regionale en lokale telefoonaansluitingen van de politie met even zoveel verschillende abonneenummers. Belangrijk onderdeel van het LTP is de postcoderoutering, waarmee de beller waar ook in Nederland automatisch wordt doorgeschakeld naar de politie in de buurt. Jaarlijks ontvangt de politie 7,2 miljoen telefoontjes, die goed zijn voor 24 miljoen belminuten.

De jury van de Nationale Contact Center Awards prijst vooral de bereikte positieve resultaten na twee jaar 0900-8844. De technische bereikbaarheid is gestegen van 89 naar 96,4 procent; het volledig afhandelen van gesprekken is gestegen van 70 naar 89 procent en het inbeltarief is verlaagd van 13 eurocent naar het lokale gesprekstarief. Extra waardering heeft de jury voor de TV- en radiospots, waarmee duidelijk werd gemaakt dat één landelijk toegangsnummer voor de politie, zowel voor vaste als mobiele bellers automatisch leidt tot een adequate oplossing voor elke individuele beller, zonder veel tijdsverlies.

Hoofdcommissaris Leon Kuijs toonde zich trots bij de overhandiging van de award, die hij opdroeg aan de medewerkers van de callcenters van de Nederlandse politie. Zij zijn het die zeven dagen per week, dag en nacht, de telefoontjes op een professionele manier afhandelen. Hij refereerde aan de negatieve media-aandacht bij de opstart van het LTP en de inmiddels positieve resultaten.


---

Noot redactie (