Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave dinsdag 8 april 2003

* RADARSNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagmorgen en -middag op de Pastoriestraat, Oud Pernisseweg, Vondelingenweg, Statenweg en 's-Gravendijkwal radarsnelheidscontroles. Op de Pastoriestraat lapten tussen half negen en half tien 20 van de in totaal passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogste score bedroeg 87 km/uur. Tussen kwart voor tien en elf uur flitste de radar op de Oud Pernisseweg 83 van de in totaal 317 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur in plaats van '50'. Op de Vondelingenweg hielden 5 van de in totaal 327 passerende autobestuurders het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 105 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart over twee en drie uur reden op de Statenweg 41 van de in totaal 440 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. Op de 's-Gravendijkwal reden tussen half twee en drie uur 71 van de in totaal 460 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogste score bedroeg 84 km/uur.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks tien uur werd een 38-jarige Rotterdammer in zijn autobedrijf aan de Benedenrijweg beroofd van zijn geld en mobiele telefoon. De 38-jarige eigenaar zag in de showroom twee onbekende mannen staan. E'n van de mannen kwam bij het slachtoffer staan en sommeerde hem rustig te blijven, terwijl de andere verdachte zijn zakken doorzocht. Ook werd de Rotterdammer in zijn gezicht geslagen. Met een onbekend geldbedrag en een mobiele telefoon vluchtte het tweetal de zaak uit en verdween in de richting van de Oostdijk.


* AUTOMOBILIST KLEMGEREDEN EN BEROOFD VAN PORTEMONNEE

ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks vijf uur werd in de Vierhavensstraat een 27-jarige automobilist uit Rotterdam beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer werd plotseling klemgereden door een auto, waaruit twee mannen met bivakmutsen op stapten. Het tweetal sommeerde de Rotterdammer zijn portemonnee af te geven, waarna de berovers in onbekende richting wegreden. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.

Ochtenduitgave dinsdag 8 april 2003

* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks zes uur ontstond op de kruising Moezelweg met de Merwedeweg een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto. De 30-jarige bestuurder van de personenauto, afkomstig uit Bodegraven, kwam als gevolg van de aanrijding bekneld te zitten in zijn auto. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 36-jarige bestuurder van de vrachtauto, afkomstig uit Middelharnis, raakte niet gewond. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding. ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten werd maandagavond omstreeks half negen door de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een woning in de Polderlaan een onderzoek ingesteld. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij ontdekt. Er stonden zo'n 680 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.


* VROUW BEROOFD - VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks negen uur werd op de Lange Hilleweg, een 49-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Het slachtoffer werd belaagd door vijf jongens. E'n van hen greep naar de tas van de vrouw en probeerde deze uit haar handen te trekken. Ook kreeg zij klappen. Omdat de vrouw de tas stevig vast hield, verloor zij haar evenwicht en viel tegen een geparkeerd staande auto. Hierna lukte het de jongens om de tas te pakken en er vandoor te gaan. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen kon de politie wat later op het perron van het metrostation Zuidplein vijf jongens aanhouden. De vijf, Rotterdammers in de leeftijd van 16 en 17-jaar oud werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. E'n van de verdachten was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne.