Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Symposium Regiospecifieke Architectuur
De regio als inspiratiebron voor ruimtelijk ontwerp en architectuur 17-04-2003 Delft

type Congres
plaats Delft
locatie De Lindenhof / Delft
aanvang 13.00uur
eindtijd 17.00uur

Kan een regio als inspiratiebron dienen voor eigentijdse architectuur? En kan dat zonder te vervallen in goedkope imitaties van historische woningbouwtypologieën? Biedt het impulsen om op andere wijze te ontwerpen? Kan regiospecifieke architectuur de eenvormigheid in de hedendaagse woningbouwproductie tegengaan?

Over deze vragen gaan we het hebben tijdens dit symposium. We presenteren de resultaten van het ontwerpend onderzoek Regiospecifieke Architectuur, dat de SEV samen met het Stimuleringsfonds voor Architectuur in opdracht van het DG Wonen van het ministerie van VROM heeft georganiseerd. Zeven architectenbureaus hebben zich over deze opgave gebogen; deze visies en ontwerpen kunt u op de tentoonstelling bekijken.

Het programma bestaat o.a. uit een inspirerende lezing over het behoud van de cultuurhistorie en de huidige woningbouwpraktijk, en interviews van journalist Tracy Metz met de zeven architectenbureaus over identiteit en verstedelijking en over strategie. Ook is er een lezing over de vertaling van inhoud naar toekomstig (rijks)beleid. Deelname is kosteloos.

Voor informatie en/of aanmelden (vóór 10 april) kunt u contact opnemen met SEV-communicatieadviseur Floortje Bakker per e-mail bakker@sev.nl. kosten: 0,00
beschikbaarheid plaatsen beschikbaar

Uitnodiging Zie het origineel http://data.sev.nl/agenda/agenda.asp?id=70 .