Persuitnodiging

Rotterdam, 14 april 2003

Nieuwe oriëntatiemethodiek helpt leerlingen hun studiekeuze te bepalen

Staatssecretaris Nijs opent Scholieren.tv

Op donderdag 17 april vindt op het Aloysius College de officiële presentatie van Scholieren.tv. plaats door staatssecretaris Nijs (OCenW). Scholieren.tv is een oriëntatiemedium waarmee scholieren via korte films informatie kunnen krijgen over een toekomstige studie, studiestad, eerste werkgevers en beroepen. Scholieren.tv is 24 uur online te bekijken via een tiental bekende (scholieren)websites, waaronder de sites van MSN, MTV, Radio538, scholieren.com en scholieren.tv. Het is voor het eerst dat scholieren via bewegende beelden en geluid zich kunnen oriënteren op hun studie en dat deze informatie 24 uur per dag beschikbaar is.

U bent van harte uitgenodigd de presentatie bij te wonen.

Het programma van de opening ziet er als volgt uit: 11.30 uur Ontvangst
11.50 uur Welkomstwoord mw. R.P.J. Hulsbergen-Paanakker, rector van het Aloysius College 12.05 uur Presentatie staatssecretaris drs. A.D.S.M. Nijs MBA 12.15 uur Openingshandeling en introductiefilm Scholieren.tv 13.00 uur Einde programma

Scholieren.tv, een initiatief van Info Pinnacle B.V., vult het gat tussen het schriftelijk informatiemateriaal en het fysieke bezoek van een mogelijke studie tijdens de open dagen. Volgens Olaf Lawerman, directeur van Info Pinnacle, zijn de huidige middelen te beperkt. "Voorlichting door middel van bewegende beelden en geluid via internet is een nieuwe manier van voorlichten die past bij de wijze van tijdsbesteding van de scholier. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat scholieren gemiddeld zeven uur per week op het internet surfen. Scholieren zijn steeds visueler ingesteld en voelen tegelijkertijd een grotere druk om de juiste keuze te maken. Immers, een verkeerde keuze kost hen een verloren studiejaar en dat kost geld. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat scholieren met name sfeer, cultuur en uitstraling bepalend vinden voor hun keuze. Dat haal je niet uit een studiegids. Daar heb je bewegende beelden en geluid voor nodig, opnamen van de universiteit en hogeschool, interviews met studiegenoten en docenten, en sfeerimpressies van de studiestad."

Mocht u de officiële presentatie willen bijwonen, wilt u dan bijgevoegde antwoordfax invullen en terugsturen. U krijgt dan een routebeschrijving toegezonden.