Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-04-2003

Televisie
TWARRES
Uitzending donderdag 17 april
Nederland 2 ­ 21.55 uur


TWARRES BEZOEKT KELTISCH GLASGOW

Op donderdag 17 april zendt de TROS een muziekspecial uit van het Friese duo TWARRES. Ze worden gevolgd tijdens hun reis naar de Schotse hoofdstad Glasgow. Daar vonden de opnamen plaats van de videoclips voor hun singles 'Tell Me' en 'I'll See You'.

TWARRES koos voor Glasgow vanwege de vele Keltische invloeden, die ook in hun muziek terug te vinden is. Niet alleen wordt de kijker deelgenoot van de reis zelf, maar neemt TWARRES ons ook mee naar de verschillende locaties waar de clips werden opgenomen, zoals het oudste kerkhof van Europa, in de metro en door de natte straten van winters Glasgow. In de special zijn ook beelden te zien van de voorbereidingen van de theatertour waarmee ze op dit moment door Nederland trekken. Daarnaast worden de bandleden geïnterviewd, manager Peter Funcke, regisseur Svenno Koemans en het duo zelf over hun leven na de superhit Wêr Bisto.

De carrière van de vrienden Mirjam Timmer en Johan van der Veen is in een stroomversnelling gekomen sinds ze de publieksprijs wonnen op het Friese songfestival Liet '99. Hierna trad TWARRES op bij Paul de Leeuw en trok de aandacht van diverse platenmaatschappijen. En toen ging het hard met het duo. Het debuut Wêr Bisto van het duo werd een grote hit. Het lied stond wekenlang in de hoogste regionen van de hitlijsten. Uniek, want nog nooit had een Friestalig nummer ooit in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek op de eerste plaats gestaan.



Ingezonden persbericht