Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-04-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 10.45 u) Donderdag, 17 april 2003

District Sittard

Sittard; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen woensdagmorgen op de Rijksweg Noord en op de Tudderenderweg in Sittard totaal 22 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de ter plaatse geldende maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was op de Rijksweg Noord, 73 km p/u.

Geleen; straatroof
Een 68-jarige vrouw uit Geleen is afgelopen woensdagmiddag, omstreeks 17.00 uur het slachtoffer geworden van een tasjesroof. Het slachtoffer fietste op de Borrekuilstraat in Geleen toen plotseling een jongeman op een fiets naast haar fietste / haar passeerde en tijdens het inhalen haar tas die zij aan het stuur had hangen, weggriste. In de tas bevonden zich papieren, een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer zestig Euro. Met de buit fietste de tasjesrover er vandoor in de richting van De Ruijterweg. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Geleen; binnenbrandje
Afgelopen woensdagavond omstreeks 19.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand in een flatwoning aan de Geraniumstraat in Geleen. Vermoedelijk dat tijdens het koken de vlam in een pan was geslagen waarop ook de afzuigkap in brand geraakte. Een van de bewoners wist, door er water op te gooien, het vuur zelf al doven, echter dit gepaard met de nodige rookontwikkeling die tot in het trappenhuis trok. Op last van de brandweer zijn alle bewoners van het flatgebouw uit hun woningen gehaald, doch die konden na een uurtje allemaal weer veilig terug naar hun woningen.

Stein; schennispleging
Afgelopen woensdagmiddag, omstreeks 13.00 uur vond op de Tripsstraat in Stein een schennispleging plaats ten opzichte van twee meisjes (8 / 10 jr) uit Stein. De kinderen waren aan het spelen vlakbij het aan de Tripsstraat gelegen speeltuintje toen een onbekende man (met pet en spijkerbroek waarvan de spijkerbroek en zijn werkschoenen onder de witkleurige verfvlekken zaten) op een mountainbike de meisjes aansprak en hen zijn geslachtsdeel toonde. De meisjes die bang waren geworden, gingen vervolgens snel weg.