Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-04-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.40 uur

Verkeerscontrole

VEENENDAAL / RENSWOUDE Op woensdag 16 april werd door de politie in samenwerking met het Regionale Scooterteam een grote verkeerscontrole gehouden.

De controle werd gehouden op de Verlengde Sportlaan en de Paddestoelenlaan in Veenendaal en de Dorpsstraat in Renswoude. Daarbij werden door politiemotorrijders 69 brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid. In totaal werden 87 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. overschrijding van de constructiesnelheid (39), geen bromfietscertificaat (4), bromfietscertificaat niet bij zich (6), helm niet op (8), ondeugdelijke remmen (5), ondeugdelijke stuurinrichting (3) en het niet bij zich hebben van het verzekeringsbewijs (12).

Verkeerstwist

OVERBERG Op woensdag 16 april werden twee mannen aangehouden voor bedreiging met een hamer.

Rond 20.00 uur reed een 39-jarige automobilist uit Veenendaal over de Dwarsweg. Achter hem reed een auto met twee inzittenden. De bestuurder van deze auto wilde hem kennelijk inhalen, maar door het overige verkeer lukte dat niet. Vervolgens ging hij bij de Veenendaler kleven die daarop kort op zijn rem trapte. Daarop bleef de auto met de twee mannen hem volgen. Op de kruising van de Stationsweg Kerkerwijk moest de Veenendaler stoppen. De andere auto stopte ook en de bijrijder liep naar hem toe. De Veenendaler was bang mishandeld te worden en reed door rood verkeerslicht. De auto kwam weer achter hem aan en toen hij op de Industrielaan moest stoppen, stapte de bijrijder weer uit en kwam met een opgeheven hamer naar de Veenendaler toelopen. Weer zag de man zich genoodzaakt door het rode verkeerslicht te vluchten. Hij reed vervolgens naar het politiebureau en deed aangifte.

De auto van de verdachten werd even later gesignaleerd op de Rondweg West in Veenendaal. De mannen, 20 en 23 jaar oud en afkomstig uit Overberg en Amerongen, werden aangehouden.

Jongetje gewond

VEENENDAAL Op woensdag 16 april raakte een jongetje gewond bij een aanrijding met een motor.

Rond 15.35 uur reed een 31-jarige motorrijder uit Veenendaal over de Componistensingel. Plotseling stak een 8-jarig jongetje te voet vanaf een fietspad de weg over. Doordat op die plaats een vrachtwagen langs de weg stond geparkeerd, zagen het jongetje en de motorrijder elkaar niet. Een aanrijding was het gevolg en beiden kwamen ten val.

Het jongetje werd met letsel aan zijn sleutelbeen en schouder per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk heeft hij een scheurtje in het sleutelbeen en zijn rechter schouder bleek uit de kom te zijn. Hij mocht na behandeling naar huis.

Aanrijding

VEENENDAAL Op woensdag 16 april werd een acht maanden oude baby naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding tussen twee autos.

Rond 08.15 uur reed een 21-jarige automobilist uit Veenendaal over De Smalle Zijde, komende uit de richting van de Groeneveldselaan. Bij haar in de auto bevond zich haar acht maanden oude dochtertje. Voor haar reed een 31-jarige automobilist uit Overberg. Ter hoogte van een benzinestation remde de automobilist af om naar rechts een inrit in te rijden. Mogelijk door de felle zon zag de automobiliste dit te laat en zij botste op de achterzijde van haar voorligger. Het babytje kreeg glas in haar gezicht en is voor onderzoek per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. Zij mocht na behandeling weer naar huis.