Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA kiest jong (17/04/03)

Na de N-VA heeft nu ook Ronduit N-VA!, de jongerenpartij van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, haar webstek een verkiezingsjasje aangemeten. Naast het programma kan de bezoeker er kennismaken met alle jongerenkandidaten (t.e.m. 30 jaar) voor Kamer en Senaat. Verscheidene onder hen bekleden prominente plaatsen, soms met zicht op een Kamer- of Senaatszetel.

Met de tweede plaats op de Senaatslijst is de jonge verschijning Marie-Rose Morel quasi zeker van een Senaatszitje. Met deze verkiesbare stek voor de nauwelijks 30-jarige onderneemster maakt de N-VA duidelijk dat het ook haar om verjonging en vervrouwelijking te doen is (bij de eerste vier kandidaten op de Senaatslijst staan drie vrouwen). Anders dan andere partijen voegt de N-VA ook hier weer consequent de daad bij het woord.

Zo heeft ook voormalig jongerenvoorzitter Johan Guldix (28) als eerste opvolger op de Kamerlijst voor het arrondissement Leuven een toekomstvolle plaats gekregen. In Limburg krijgt Kim Strzebonski (24) als tweede opvolger een vooraanstaande plek, net als Joris Nachtergaele (25), derde effectieve in Oost-Vlaanderen. Verscheidene andere jongeren bekleden zichtbare plaatsen op de Senaats en Kamerlijsten.

Bijna eén op vier van de N-VA-kandidaten is 35 jaar of jonger. Daarmee scoort de N-VA bij de beste van alle Vlaamse lijsten. Door meerdere jongeren een verkiesbare plaats aan te bieden, onderstreept de N-VA meteen dat voor onze partij jongeren geen excuus-Truzen zijn!

Auteur:
Ronduit N-VA!
Koen Vaneecke, algemeen voorzitter, en Laurens De Vos, woordvoerder

Meer informatie:
Contactpersoon: Koen Vaneecke
E-post: koen.vaneecke@n-va.be
Url: www.ronduitnva.be