Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Benoeming algemeen secretaris Nationale Havenraad

Demissionair minister De Boer van Verkeer en Waterstaat heeft de heer mr. F. Lieben benoemd als algemeen secretaris van de Nationale Havenraad. Lieben volgt de heer Dekkers op, die projectmanager herstructurering Waalhaven Rotterdam is geworden. De benoeming van de heer Lieben gaat in op 1 juni 2003.

Fokko Lieben was tot voor kort directeur van het Bureau Secretaris-Generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hij heeft deze functie een groot aantal jaren met zeer grote betrokkenheid vervuld. Ook was hij senior raadsadviseur. In die functie heeft hij persoonlijke ondersteuning geleverd aan de beide bewindslieden van het ministerie. Daarnaast heeft hij bijzondere opdrachten uitgevoerd, zoals het voorbereiden van het kabinetsstandpunt op het rapport van de Parlementaire Enquêtecommissie Bouwnijverheid. De heer Lieben studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De hoofdtaak van de Nationale Havenraad is de coördinatie het nationaal zeehavenbeleid. Dit vindt plaats middels overleg, afstemming, coördinatie en samenwerking tussen de havenbeheerders, het havenbedrijfsleven en de centrale overheid.