Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/4)

Oosterhout, 17 april 2003

Dronken automobilist
WERKENDAM: In de nacht van 16 april op 17 april hield de politie omstreeks 01.30 uur op de Floreffestraat een 24-jarige inwoner van Werkendam aan omdat hij teveel gedronken had. De automobilist moest een ademanalyse ondergaan, die leverde een uitslag van 725 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Aanhouding
MADE: Op woensdagmiddag 16 april hield de politie in de Rozenbloemstraat een 45-jarige inwoner van Meeuwen aan. De man beledigde de politie nadat hij een bekeuring kreeg voor het niet-handsfree telefoneren terwijl hij een vrachtwagencombinatie bestuurde.

Aanrijding met gewonden gevolgd door aanhoudingen WAALWIJK: Op 16 april vond omstreeks 20.30 uur een aanrijding plaats tussen een auto en bestelbus op de kruising Midden-Brabantweg / Taxandriaweg. Door de botsing raakten twee personen gewond doordat zij uit hun bestelbus werden geslingerd. De inzittende, een 61-jarige vrouw uit Berkel-Enschot, is overgebracht naar het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. De bestuurder, een 61-jarige man uit Oisterwijk, is vervoerd naar het Twee Steden ziekenhuis te Tilburg. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend. Het ongeval werd vermoedelijk veroorzaakt omdat een van de bestuurders het rode verkeerslicht heeft genegeerd.

Getuigen zagen dat de bestuurder van de andere bij het ongeval betrokken auto een zak uit zijn auto haalde en deze in een andere auto plaatste. Bij controle bleek dat het hier om hennepafval ging. De politie hield de bestuurders van beide autos aan. Het betrof een 57-jarige inwoner van Waspik en een 61-jarige man uit Waalwijk.

Verkeerscontrole
WAALWIJK: Op donderdagochtend 17 april hield de politie een verkeerscontrole op de kruising Midden-Brabantweg / afslag A59. Vijf bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden door rood licht.

Hennepkwekerij
OOSTERHOUT: Op 16 april omstreeks 11.30 uur trof de politie tijdens een onderzoek in een woning aan de Regentendam een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De kwekerij met 230 hennepplanten stond op de zolder van de woning van een 27-jarige man. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Met toestemming van justitie zijn de planten en toebehoren vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldievegge aangehouden OOSTERHOUT: Op donderdag 17 april omstreeks 09.45 uur hield de politie een 52-jarige vrouw uit Oosterhout aan, omdat zij in een winkel in het winkelcentrum Arkendonk een pak vaatwastabletten had meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Ze kreeg een bekeuring van 120 euro, die zij heeft betaald.

Bron: Connie Polak