Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (17/4)

Bergen op Zoom, donderdag 17 april 2003

Inbraak in graafmachine

DINTELOORD: In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een graafmachine die geplaatst stond op een bedrijventerrein aan de Noordzeedijk te Dinteloord. Uit de graafmachine werd de zendapparatuur, een zonnebril, schroevendraaier en steeksleutel weggenomen.

Vrouw stapt van boord en komt ten val

DINTELOORD: Een 60-jarige vrouw uit Antwerpen kwam hedenochtend ten val in de haven aan de Sasdijk te Dinteloord. Vermoedelijk verkeek zij zich op het afstapje van het trapje naar de steiger toen zij van haar jacht afstapte. Zij kwam hard ten val op haar stuitje en is korte tijd buiten bewustzijn geweest. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis in Roosendaal.

Hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Op de Antwerpsestraatweg is woensdagmiddag door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. Onder een woning bleek de voormalige kruipruimte (ca. 13 x 3,5 meter) te zijn uitgegraven tot kelder. De stroom voor de plantage werd illegaal afgetapt. Door de politie werden ca. 500 hennepplanten aangetroffen, die net als de overige toebehoren in beslag zijn genomen. De eigenaar is donderdag aangehouden en krijgt een proces verbaal.

Auto met caravan in slip

HOOGERHEIDE: Een 56-jarige inwoner van Putten (Gelderland) raakte woensdagmiddag op de A58 ter hoogte van Hoogerheide (Bergen op Zoom in de richting Goes) met zijn auto en de daarachter gekoppelde caravan in een slip, waardoor de caravan op een zijkant in de berm tot stilstand kwam. Volgens de verklaring van de man was de caravan door onbekende oorzaak plotseling gaan slingeren. De caravan was totaal vernield. Er raakte niemand gewond.

Diefstal uit bedrijf

ROOSENDAAL: in de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de J.F.Vlekkestraat. Nadat door het dievengilde een hek was stukgeknipt, is een deur opengebroken en heeft men een hoeveelheid gereedschap buit gemaakt.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: een 81-jarige dame die aan het winkelen was in een supermarkt IN winkelcentrum de Roselaar werd woensdagmiddag het slachtoffer van zakkenrollerij. In een moment van onoplettendheid werd haar portemonnee uit haar handtas gestolen. In de portemonnee zat een geldbedrag van 70 euro.

Vernieling

ROOSENDAAL: een attente getuige meldde woensdagavond bij de politie dat van een auto die geparkeerd stond aan het Stationsplein de achterruit was ingeslagen. Enkele spullen uit de auto (waaronder een attachkoffer en een computertas, lagen naast de auto op de grond. De politie wist de eigenaar te achterhalen en attendeerde de man op de vernieling. Uit de auto blijkt uiteindelijk nagenoeg niets te zijn ontvreemd.

Bedreiging

ROOSENDAAL: woensdag werd bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Maandagavond speelde een 10-jarige jongen uit Roosendaal in de omgeving van de Klaproosberg, toen twee wat oudere jongens naar hem toekwamen. Het clubje kreeg ruzie, die uiteindelijk uitliep op bedreiging met een mes en het dichtknijpen van de keel van het slachtoffertje. De politie heeft mede aan de hand van het signalement van de twee een nader onderzoek ingesteld.

Diefstal GSM

ROOSENDAAL: woensdag werd bij de politie aangifte van diefstal gedaan door een medewerkster van een winkel op het Tolbergcentrum. Een onbekende heeft maandag in de loop van de dag uit de personeelsruimte haar mobiele telefoon weggenomen.

Poging inbraak

ROOSENDAAL: woensdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur werd getracht in te breken in een berging van de golfbaan aan de Stok te Roosendaal. Op verschillende wijzen werd getracht toegang te krijgen tot de berging; het is uiteindelijk echter niet gelukt.

Diefstal kentekenplaat

ROOSENDAAL: donderdag werd aangifte gedaan van diefstal van een kentekenplaat op de Diamantdijk. Het was de tweede keer in korte tijd dat de gedupeerde dit overkwam; het andere exemplaar is onlangs ook weggenomen.

Bron: Manon Ostendorf