Nederlandse Spoorwegen

Twee miljoenste ICE International reiziger uit Duitsland

Succes voor hogesnelheidstrein Amsterdam-Keulen/Frankfurt

Vandaag stapte in Frankfurt de twee miljoenste reiziger in de hypermoderne hogesnelheidstrein ICE International naar Amsterdam. Hans-Peter Martin uit Liederbach werd feestelijk onthaald door DB en NS Internationaal in de ICE International en door de Amsterdam Tourist Board bij aankomst in Amsterdam, waar hij het paasweekeinde gaat doorbrengen.

ICE International rijdt sinds november 2000 tussen Amsterdam en Keulen en vanaf december 2002 naar/van Frankfurt, via de nieuwe hogesnelheidslijn tussen Keulen en Frankfurt. De totale reistijd van centrum Amsterdam naar hartje centrum Frankfurt bedraagt sinds de nieuwe lijn minder dan vier uur, een reistijdwinst van 1.15 uur ten opzichte van de vroegere situatie. Op de hogesnelheidslijn bedraagt de snelheid 300 km/u.

Vanaf Arnhem is Frankfurt in 2.47 uur te bereiken. ICE International stopt verder nog in Utrecht, Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf, Keulen en Frankfurt Flughafen. In Frankfurt zijn er goede overstapmogelijkheden richting Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.


* * * * * *




Nederlandse Spoorwegen