Ingezonden persbericht

Persbericht d.d. 1 april 2003
Paasfun in Speelland: cadeau's , nieuwe attractie en Snuffelmarkt

zaterdag gratis cadeau's, zondag veel kramen, maandag paas-activiteiten

Zaterdag 19 april opent Speelland Beekse Bergen weer haar deuren voor een nieuw seizoen. Het hele weekend staat in het teken van Paasfun: Op de eerste dag van het seizoen is er voor ieder kind (3 tot 12 jaar) een cadeaupakket. Dit bestaat uit een snoepzak, een Speelland-Speelboek en bonnen voor een gratis ritje in de Kidcars (normaal ¤ 1,50) en draaimolen. Op zondag 20 april (eerste paasdag) vindt de traditionele Paas-Snuffelmarkt weer plaats. Op de boulevard van het park staan weer diverse kramen waar lekker geshopt kan worden. Bovendien geldt deze dag de speciale entreeprijs van ¤ 3,- p.p. (normaal ¤ 5,80 p.p.). Op tweede Paasdag (21 april) krijgen kinderen het echte paasgevoel. Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen eier-mandjes knutselen. Vanaf 12.00 uur start de traditionele zoektocht naar paas-eieren. Tot 13.30 uur hebben de kinderen de tijd de vele eieren (die op het park verstopt zijn) te vinden.

Speelland Beekse Bergen blijft het speelparadijs van Brabant. Nieuw in 2003 zijn de Powerpaddlers. In een speciaal bassin liggen deze futuristische vaartuigen voor kinderen. Doordat kinderen twee handvaten met hun armen bewegen, gaat aan iedere kant van het vaartuig een groot waterrad draaien. Vervolgens vaart de Powerpaddler over het water.

Het spelen blijft erg belangrijk in het park: Op het strand staat de grote speeltuin. Kinderen wanen zich Schumacher of Verstappen op de Formule-1-trapautobaan. De baan lijkt op een echt circuit compleet met startlichten en de bekende pitstop. En de snelste 'trapper' wint...! Eigenlijk is iedereen een winnaar want voor alle coureurs die hun racewagen veilig over het circuit sturen, is er een officieel Race-Certificaat. Met dit officiële bewijs kunnen kinderen echt gaan racen in de Kidcars (kinder-karts). Elders in het park wordt ook hun rijvaardigheid getest. In het Verkeersland halen kinderen hun rijbewijs. Er zijn stoplichten, kruisingen en zelfs een echte brug. Uniek is de Waverider. Een ritje in de attractie is het beste te vergelijken met waterskiën of varen met een jetski.

Speelland Beekse Bergen is het gehele paasweekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op zaterdag en maandag betaalt de bezoeker vanaf 3 jaar ¤ 5,80 p.p en kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis naar binnen. Voor ieder kind is er op zaterdag een leuk welkomstcadeau. Op zondag (eerste paasdag) bedraagt de entree slechts ¤ 3,-. Voor meer informatie, Beekse Bergen informatie-lijn: 0900-2335732 (¤ 0,40 per minuut) of internet: www.beeksebergen.nl

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goof Lukken, Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen, tel. 013-5491116. Bijlage (wanneer aanwezig): gratis rijden in de Kidcars op eerste openingsdag

Met vriendelijke groet,

Goof Lukken
Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen
Dierenpark Gulbergen

Let op: nieuw e-mailadres: g.lukken@beeksebergen.nl

correspondentie-adres:
Beekse Bergen Exploitatie B.V.
postbus 42
5080 NJ Hilvarenbeek
tel. algemeen:(0031) (0)13-5491000
tel direct: (0031) (0)13-5491116
fax: (0031) (0)13-5491104
website: www.beeksebergen.nl, www.libema.nl

Beekse Bergen en Dierenpark Gulbergen maken deel uit van de Libéma-groep