Korps: Groningen, plaats: Diverse 19-04-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 19 april 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: vervelende dronken klant
De politie hield vrijdagnacht een 18-jarige jongen uit Genemuiden aan bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt voor bedreiging van het beveiligingspersoneel. De jongen werd de toegang geweigerd en begon daarop vervelend te doen en bedreigde de portiers. Hij werd aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: wildplasser
Een 21-jarige man uit Groningen kreeg vrijdagnacht een bon voor wildplassen in de Poelestraat. De jongeman nam niet eens de moeite om tegen een muur of boom te gaan staan maar stond midden op straat voor het oog van het stapperspubliek te urineren. Op het bureau kreeg hij de bon van 46 euro.

Groningen: aanhouding voor klap
In de Oosterstraat hield de politie vrijdagnacht een 27-jarige man uit Zwolle aan die ervan verdacht werd een klap in het gezicht gegeven te hebben van een 27-jarige Stadjer. De Stadjer meldde aan surveillerende agenten dat hij de klap in de Papengang had opgelopen. Een van de twee ter assistentie gekomen politieagenten weerde in de Poelestraat een achter uit stappende 23-jarige man uit Groningen van zich af. De man wilde steeds verhaal halen bij de agenten en werd in de Oosterstraat gesommeerd om weg te gaan. Uiteindelijk werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan het bevel. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal weggestuurd.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Petrus Campersingel werd vrijdagnacht een 29-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1.0. Verder bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs en was zijn auto niet verzekerd. Hij kreeg hier processen-verbaal voor. Dezelfde nacht werd op de Noorderhaven een 57-jarige automobilist uit Slagharen betrapt met 1.0 promille. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Snelheidscontroles
Op de N362 bij Wagenborgen werd vrijdag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 123 voertuigen gemeten en reden er 9 te hard. De limiet is 80 km per uur en de snelste overtreder reed 119 km per uur. Op de Hogelandsterweg in Holwierde (80 km limiet) werden vrijdagmiddag 32 voertuigen gecontroleerd. Twee reden respectievelijk 100 en 102 km per uur. Op de N355 tussen Zuidhorn en Aduard werd vrijdagavond de snelheid van 730 voertuigen gecontroleerd. Hier reden er 68 sneller dan 80 km per uur.

Delfzijl: twee mannen aangehouden voor vuur stoken

De politie en brandweer moesten vrijdagnacht drie keer naar een woning aan de Kustweg in Delfzijl omdat er in de tuin van de woning telkens vuur werd gestookt. De eerste keer dat de politie kwam betrof het een klein vuurtje dat geen problemen opleverde. Enige tijd later was er ook afvalhout op het vuur gegooid en ontstond er gevaar voor de omgeving. Dit vuur werd door de brandweer geblust en beide mannen, 24 en 27 jaar uit Delfzijl werden ernstig gewaarschuwd. Dit hielp niet want weer enige tijd later hadden de mannen aan een andere kant van het huis weer een groot vuur gemaakt. De brandstapel werd geblust en beide mannen aangehouden voor brandstichting.

Winsum: radarpaal vernield
De politie kreeg vrijdagnacht de melding dat de snelheidsradarpaal aan de N361 in Winsum bij de afslag Ripperda in brand stond. Met de brandblusser uit de politiewagen was de brandende autoband die om/op de paal was gelegd niet te doven zodat de brandweer het vuur uit moest maken. De paal liep grote schade op. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de brandstichting.

Hoogezand: automobilist (88) levert rijbewijs in na aanrijding

Een 88-jarige automobilist uit Hoogezand leverde vrijdagmiddag zijn rijbewijs in nadat hij bij het wegrijden vanaf een parkeerplaats aan de Hoofdstraat in Hoogezand drie geparkeerde wagens had beschadigd. De man wilde achterwaarts zijn parkeerplaats verlaten maar reed vooruit. Hij reed daarbij een paaltje omver, vervolgde zijn weg door de bossages en ging via het trottoir de weg op. Daar raakte hij drie geparkeerde autos. Bij het neerzetten van zijn auto op de parkeerplaats botste hij vervolgens tegen een boom.

Stadskanaal: aanhouding voor huiselijk geweld
Een 46-jarige vrouw uit Stadskanaal meldde vrijdagnacht bij de politie dat zij geslagen was door haar 40-jarige echtgenoot. Tijdens het gesprek dat de agenten vervolgens met het echtpaar in de woning aan de Esdoornstraat hadden begon de man zijn vrouw te bedreigen en zich intimiderend tegenover de dienders op te stellen. Hij werd aangehouden voor bedreiging en is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)