Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-04-2003 1e persbericht van vrijdag 19 april 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Op de Wenckenbachstraat is vrijdag om 21.25 uur een 36-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man raakte bij het parkeren een ander auto. Er was minimale schade maar de man bleek gedronken te hebben en blies bijna 0,8 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Bestuurder loopt weg na ongeval
De bestuurder van een personenauto reed zaterdag rond 4.00 uur met zijn voertuig op de Karel de Grotelaan tegen een lantaarnpaal. De lantaarnpaal werd uit de grond gereden. De bestuurder vluchtte. Het betrof een lease-auto maar even later kon in de buurt de gebruiker van de auto, een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Hij had gedronken maar weigerde een ademanalyse. Hij ontkende gereden te hebben. Er wordt onderzoek gedaan.

Eindhoven: Man verdacht van beroving
In het Anne Frankplantsoen is zaterdag om 4.55 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor op de Zwembadweg een Eindhovenaar van zijn portemonnee hebben beroofd. Het slachtoffer kende de aangehouden verdachte terug als de dader. De portemonnee is niet meer teruggevonden. Het is niet bekend hoeveel geld er in de portemonnee zat. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Bromfietser onder invloed
Op de Willem Prinzenstraat is vrijdag om 19.30 uur een 29-jarige Helmondse bromfietser aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding. Hij werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 79-jarige Helmondse vrouw. Zij gaf de bromfietser geen voorrang. De bromfietser bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,95 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Onder invloed
Een 23-jarige Helmondse automobilist werd zaterdag om 4.45 uur op de Spinetstraat aangehouden omdat hij gedronken had. Zijn promillage was 0,65. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man verdacht van brandstichting
Vrijdag om 11.10 uur is op de Hortsedijk een 18-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij eerder op de morgen een container met papier heeft aangestoken. De container stond in een schuurtje naast een kantoorgebouw aan de Hortsedijk. Getuigen hadden de man na de brand zien weglopen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De brandweer bluste de brand. De container is door de brand vernield.

Best: Fietsendief gepakt
Op de Stationsstraat is zaterdag om 0.25 uur een 17-jarige jongen uit Best aangehouden. Politiemensen zagen dat hij met een fiets aan de hand liep. Toen de jongen de politie zag gooide hij de fiets weg. Hij bleek de fiets bij het station weggenomen te hebben. De fiets was niet afgesloten. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Automobilist onder invloed
Op de A58 onder Oirschot is zaterdag om 3.40 uur een 37-jarige automobilist uit Loon op Zand aangehouden. De man stond met zijn auto half op de rijbaan en half op de vluchtstrook stil. Hij had flink gedronken en blies bijna 2,4 promille. Hij had geen rijbewijs omdat dat door eerdere overtredingen ongeldig was verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak in woning
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Meeuwenlaan. Er is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen een dvd-speler met dvds, een playstation, een discman en enkele sieraden.

Veldhoven: Verdachten steekpartij in vrijheid gesteld Vrijdagavond zijn de twee Eindhovenaren van 31 en 49 jaar oud, die eerder op de avond als verdachten van een steekpartij in Veldhoven, in vrijheid gesteld. Op de Bree in Veldhoven werd een 64-jarige man in de buik gestoken. Naar aanleiding van een getuigenverklaring werden de twee Eindhovenaren aangehouden. (zie 3e persbericht van vrijdag 18 april) Uit onderzoek bleek niet dat zij met de steekpartij te maken hadden, waarna ze naar huis konden.