Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-04-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 12.30 uur

Blauwe avond

UTRECHT In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 april heeft de politie in de binnenstad een zogenaamde blauwe avond gehouden. Hierbij werd extra gelet op allerlei overtredingen.

In totaal werden 54 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer wildplassen, rijden over de busbaan, rijden zonder bromfietshelm en het tegen het verkeer inrijden op een eenrichtingsweg. Daarnaast werden zeven aanhoudingen verricht voor onder meer het rijden onder invloed op een bromfiets en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een tankstation aan de Winthontlaan heeft vrijdagavond rond 19.00 uur een gewapende overval plaatsgevonden.

Een 42-jarige Utrechtse vrouwelijke bediende stond op dat tijdstip alleen in de winkel toen plotseling twee onbekend gebleven mannen binnen kwamen. Een verdachte richtte gelijk een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de vrouw en eiste geld en telefoonkaarten. De tweede dader liep het kantoortje in en nam enkele goederen weg. Nadat de vrouw gedwongen werd de kassa te openen, gingen de twee verdachten er met een onbekend geldbedrag lopend vandoor in de richting van het viaduct.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij vraagt wie vrijdagavond tussen 18.30 en 19.15 uur twee mannen met een Noord-Afrikaans, vrij donker uiterlijk heeft gezien. Beiden waren rond de 20 jaar en ongeveer 1,75 meter lang. De eerste verdachte had een driekwart bruin lederen jas aan en een soort beige juten doek over zijn hoofd. De tweede verdachte had een driekwart lange zwarte gewatteerde jas met capuchon aan. Getuigen kunnen zich melden bij de politie, tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Beroving

UTRECHT - Een 24-jarige man uit Utrecht werd vrijdagmiddag rond 13.55 uur van zijn tas beroofd op de Van Heuven Goedhartlaan. De man stond bij een voordeur toen plotseling zijn tas van zijn schouder getrokken werd door twee jongens op een scooter. Deze gingen er vervolgens vandoor in de richting van het Oudenrijn ziekenhuis.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagmiddag rond 15.45 uur op de Rijnkade beroofd van haar tas. De vrouw liep in het trappenhuis van de parkeergarage toen er door een onbekend gebleven persoon hard aan haar tas getrokken werd. Het hengsel brak hierdoor af en de vrouw kwam door de kracht ten val op de trap. De man ging er vervolgens met de tas vandoor. In de tas zaten een portemonnee met diverse pasjes en enkele sieraden. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongevallen met letsel

DE MEERN Een 12-jarig meisje uit Utrecht is vrijdagmiddag rond 14.20 uur gewond geraakt nadat zij aangereden werd door de auto van een 20-jarige Utrechter. Het meisje stapte uit de bus op de Rijksstraatweg en liep voor de bus langs om de Rijksstraatweg over te steken. Daar kwam op dat moment de Utrechtse automobilist aanrijden. Beiden zagen elkaar te laat en een aanrijding was het gevolg. Het meisje is met een open botbreuk aan haar enkel overgebracht naar het UMC.

UTRECHT Twee Utrechtse zusjes van 11 en 8 jaar zijn vrijdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt toen zij werden aangereden door een 54-jarige automobilist uit Utrecht. De man reed met zijn auto over de Prinses Irenelaan in de richting van de Zwanenvechtlaan. Ter hoogte van de Zuilenveldlaan wilde de twee meisjes, die samen op een fiets zaten, oversteken. De man remde nog , maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de aanrijding vloog het 8-jarig meisje met haar hoofd tegen een paal en kwam vervolgens op de stoeprand terecht. Zij had hierdoor een flinke hoofdwond en is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar elfjarig zusje kon ter plaatse behandeld worden.