Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-04-2003 Persberichten district Binnensticht, 12.40 uur

Aangehouden met gestolen scooter

ZEIST Een 14-jarige jongen uit Zeist is vrijdagavond om 20.00 uur op de Kwikstraatlaan aangehouden nadat hij op een gestolen scooter reed.

De jongen werd in eerste instantie staande gehouden omdat hij zonder helm reed. Ook bleek hij een valse naam op te geven. Hierop werd hij aangehouden en bleek hij te jong zijn om brommer te rijden en dat de scooter gestolen was. Omdat de jongen meerdere feiten heeft gepleegd in het verleden, is hij ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Uitslaande brand in woning

ZEIST In een woning aan het Couwenhoven heeft vrijdagavond enige tijd brand gewoed. Rond 20.30 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten dat er brand in een woning zou zijn. De 72-jarige bewoner was al buiten, maar mogelijk zouden er nog andere personen in de woning aanwezig zijn.

Terwijl agenten de woning doorzochten werd de situatie te gevaarlijk en moesten zij de woning verlaten. De omliggende appartementen werden ontruimd. De brand was inmiddels uitslaand en wegens het forse blussen van de brandweer moesten meer woningen ontruimd worden wegens wateroverlast.

Rond 21.45 uur was de brand onder controle. De brandweer trof niemand meer aan in de woning. De bewoner is door ambulancepersoneel kort medisch onderzocht en is daarna overgebracht naar het politiebureau. De woning van de man is grotendeels uitgebrand, de omliggende woningen hebben veel waterschade.

De politie onderzoekt de oorzaak en toedracht van de brand.

Oproep getuigen brand

HUIS TER HEIDE Naar aanleiding van de brand die donderdagavond is ontstaan in een twee-onder-een-kapwoning aan de Amersfoortseweg is de politie op zoek naar getuigen. Zij is met name op zoek naar twee mannen die al vrij snel ter plaatse waren bij de woningen en de deur van een van de huizen hebben ingetrapt om te controleren of er geen personen meer aanwezig waren in het pand.

Deze mannen, maar ook andere getuigen worden verzocht zich te melden bij politie Binnensticht, tel: 0900-8844 (lokaal tarief). De technische recherche van de politie heeft de woningen onderzocht, de oorzaak van de brand is nog niet bekend.

(zie ook persberichten district Binnensticht van vrijdag 18 april, 10.30 uur)

Inbreker overlopen

ZEIST Een 20-jarige man uit Soest is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur aangehouden nadat hij werd overlopen in een bedrijfspand aan de Boulevard.

Even daarvoor had de politie een melding gekregen van getuigen dat er in het pand werd ingebroken. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man nog aanwezig in het pand en probeerde te vluchten vanaf de eerste verdieping.

Hij viel echter ongeveer vier meter naar beneden en brak hierbij beide hielbenen. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis en vervolgens gegipst en wel ingesloten op het politiebureau.