Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-04-2003
Persberichten zaterdag 19 april 2003
Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding met alcohol

HOOGEVEEN Gistermiddag vond er een aanrijding plaats op de Tilber tussen twee elkaar tegemoet rijdende personenautos. Een 41-jarige man uit Hoogeveen reed daarbij tegen een paar fietsen die bevestigd waren op een fietsenrek dat achter de auto van een eveneens uit Hoogeveen afkomstige tegenligger was gemonteerd. Er ontstond door de aanrijding schade aan de fietsen en de kofferdeksel van deze auto. De 41-jarige man bleek tevens alcohol genuttigd te hebben, 640 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist

DALEN Gisteravond reed een 18-jarige uit Duitsland afkomstige jongeman op de Reindersdijk tegen een in de berm liggende grote zwerfkei. De jongeman had alcohol genuttigd, 485 ug/l. Zijn auto raakte daarbij total loss. De man werd bekeurd.

EMMEN Vannacht vond er op de Boslaan een eenzijdig ongeval plaats waarbij een personenauto tegen een in de berm staand verkeersbord botste. De politie trof ter plaatse op de passagiersstoel de onder invloed van alcohol verkerende 21-jarige uit Emmen afkomstige eigenaar van de auto aan. De man verklaarde dat de auto bestuurd was door een kennis die niet in het bezit was van een rijbewijs en dat deze na de aanrijding de benen had genomen. Een getuige van het ongeval kon dit bevestigen waarna de man gevorderd werd om de naam van deze bestuurder kenbaar te maken. De eigenaar wenste hier niet aan mee te werken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Negeren stopteken

EMMEN Gisteravond werd op de Haagjesweg een 20 jarige jongen uit Emmen in zijn auto bekeurd. Toen de politie de hun tegemoet rijdende man wilden controleren reed hij met hoge snelheid weg. De man negeerde het door de politie gegeven stopteken en bracht zijn auto via de Haagjesweg, Warmeerweg en Wolfsbergerweg uiteindelijk op de Haydnlaan tot stilstand.

Aantreffen gestolen auto

ASSEN Een 47-jarige vrouw uit Assen die afgelopen maandag aangifte deed van diefstal van haar bij een sporthal aan de Selma Lagerloflaan geparkeerde bedrijfsauto, zag deze samen met haar echtgenoot tot haar grote verbazing gisteren rijden op de Europaweg. De bedrijfsauto werd echter nu bestuurd door een vrouw met als inzittende een man. Ze zette daarop met haar echtgenoot de achtervolging in en stopten uiteindelijk in de Eem. De "nieuwe eigenaren" konden niet goed verklaren hoe men aan de auto was gekomen en namen de benen. De vrouw verdween daarbij in een woning aan de Delft. De 32-jarige man, een bekende van de politie, zonder vaste woon- of verblijfplaats kon na een telefoontje richting politie ter plaatse aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het bureau. De 30-jarige vrouw in Assen wonende vrouw werd niet meer aangetroffen. Onderzoek volgt.

Vernielers aangehouden

NIEUW AMSTERDAM Vannacht heeft de politie in de Wijkstraat 5 jongemannen aangehouden die een spoor van vernielingen hadden verricht in Nieuw Amsterdam. Zo werden er brievenbussen, een vogelhuisje, twee autospiegels en een zonnescherm van een woning vernield. De jongens, in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar, zijn woonachtig in Veenoord en Nieuw Amsterdam. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Uitslaande schuurbrand

OOSTERHESSELEN Gisteravond is een paardenschuur aan de Klenkerweg in vlammen opgegaan. De aanwezige paarden konden in veiligheid worden gebracht. Op een gegeven moment sloeg de middelgrote brand om in een grote uitslaande brand vermoedelijk tengevolge van de grote hoeveelheid aanwezige stro en hooi. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak.

Aantreffen gasluchtdrukpistool

MEPPEL Vanmorgen werd door iemand gezien dat een 16-jarige in Rijswijk wonende jongeman zich in de trein van Zwolle naar Meppel bevond terwijl hij in het bezit was van een pistool. Tijdens controle op het station in Meppel werd de betreffende jongeman aangetroffen en bleek dat hij een geladen gasluchtdrukpistool in de binnenzak van zijn jas bij zich droeg. Tevens werd een doosje munitie aangetroffen. Het wapen is een pistool dat tevens geschikt is voor bedreiging/afdreiging. De jongen werd aangehouden op grond van overtreding van de Wet wapens en munitie.