Politie Midden- en West Brabant

Ruim 100 bekeuringen bij verkeerscontrole

Tilburg, 19 april 2003.

TILBURG - De politie van team Binnenstad heeft afgelopen vrijdagavond en - nacht (18 op 19 april) aan de Spoorlaan een grote verkeerscontrole gehouden. Dit soort verkeerscontroles staan in het Horecaconvenant dat de gemeente Tilburg en de politie met onder andere de horeca en het Binnenstad management in Tilburg heeft afgesloten. De doelstelling van deze grote verkeerscontroles is het bevorderen van een veilige binnenstad. Niet alleen het wekelijkse horecatoezicht draagt hier aan bij. Ook een veilig verkeer waarbij ook wordt gelet op het gebruik van alcohol en drugs en de aanwezigheid van wapens levert hier een duidelijke bijdrage aan.

Bij de controle die werd gehouden controleerde de politie 374 personenauto`s en 42 bromfietsen. De controle werd uitgevoerd met assistentie van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), de Belastingdienst en het Verkeers Handhaving Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant.

De bekeuringen bij de auto`s:

13 x omdat ten onrechte de mistlampen op de auto in werking waren 20 x voor het niet dragen van de autogordel 10 x voor het niet kunnen tonen van rijbewijs 1 x was de kentekenplaat niet leesbaar 1 x getinte ramen
8 x omdat de auto niet meer APK gekeurd was 9 x was de verlichting niet in orde 1 x voor het onnodig claxonneren

Een automobilist werd aangehouden omdat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. De man blies 0.90 promille. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod mee naar huis.

In een van de gecontroleerde auto`s vond de politie een harpoen. Dit is op grond van de Wet Wapens en Munitie een verboden wapen. De harpoen werd in beslag genomen.

Een automobilist stond gesignaleerd en zijn vonnis van 272 euro werd geïnd.

Brom- en snorfietsen

Tijdens de controle controleerde de politie 42 snor- en bromfietsen . Hierbij werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:

9 x geen helm
3 x geen bromfietscertificaat kunnen tonen 7 x rijden zonder bromfietscertificaat 10 x bleek er aan het vermogen van de bromfiets geknoeid te zijn 4 x deugde de verlichting niet 3 x was er op een bromfiets een verkeerde kleur plaat bevestigd 2 x voor het rijden met gladde banden 1 x voor het niet volgen verplicht bromfietspad 1 x voor het zich op gevaarlijke manier manifesteren in het verkeer.

Bij de controle is een bromfiets uit het verkeer genomen omdat er met het framenummer was geknoeid. Een verdachte werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Toen hij met de gestolen bromfiets betrapt was gaf hij ook nog eens een valse naam op.
Een bromfietser reed met te veel alcohol op.

Bron: Carel Bouman